Espanya i França enfortiran la cooperació en Educació Superior i la recerca

El Ministeri d’Educació, Cultura i Esport espanyol i el Ministeri d’Educació francés enfortiran la cooperació bilateral en l’àmbit de l’Educació Superior i la recerca.

Així s’ha determinat aquest matí en el desenvolupament del cim hispà-francés que se celebra a Màlaga, i que ha sigut presidida pel president del Govern, Mariano Rajoy, i el president francés, François Hollande.

Els Ministeris d’Educació espanyol i francès treballaran en els pròxims mesos per a preparar una trobada franca-espanyol sobre l’ensenyament superior, la recerca i la innovació, que podria celebrar-se la pròxima tardor.

El ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, i la seua homòloga francesa, Najat Vallaud-Belkacem, han decidit reforçar l’ensenyament de l’espanyol i del francès en els seus respectius sistemes educatius, atenent a la creixent demanda de les famílies que sol·liciten estudiar espanyol a França i francès a Espanya.

Programa Bachibac

En aquest sentit, França i Espanya treballaran per a dinamitzar el Programa Bachibac amb nous projectes, com pot ser l’intercanvi de professors Bachibac entre tots dos països, o la possibilitat d’estendre la tecnologia a aquest sistema educatiu.

El Bachibac és el programa que, per acord dels governs d’Espanya i França, permet als alumnes de Batxillerat obtenir la doble titulació del baccalauréat francés i el batxillerat espanyol i accedir a l’Educació Superior francesa i espanyola.

A més, França s’ha compromès a ampliar les seccions internacionals d’espanyol en els liceus. Tant el ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, com la seua homòloga francesa, Najat Vallaud-Belkacem, s’han marcat com a objectiu prioritari per als pròxims mesos treballar per a afavorir la mobilitat d’alumnes entre tots dos països, treballant així en la internacionalització dels seus sistemes educatius.

A més, tots dos Governs treballaran per a desenvolupar projectes comuns entre Espanya i França en l’àmbit de l’ensenyament i, sobretot, en el camp de la Formació Professional, ja que han coincidit que es tracta d’una part del sistema educatiu que cal potenciar vistos els seus bons resultats de empleabilitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *