Música per a abrigar les nits d’hivern

El cicle de concerts Els Vespres d’Hivern de la Universitat de Barcelona torna disposat a abrigar les nits de març.

Després del reeixit acolliment de la primera edició, l’hivern passat, i avalat per les onze edicions estivals, el certamen programa ara quatre concerts a càrrec de Pavvla, Marina Herlop, Roger Puig i Joana Gomila Folk Souvenir. Seguint el propòsit inicial d’aquesta activitat, tots ells són artistes emergents que destaquen en el panorama musical actual. Fidel al seu desig de recolzar, donar a conèixer i potenciar els projectes musicals que comencen a despuntar, el cicle aposta per l’obertura d’estils i l’encreuament de gèneres musicals, amb projectes d’alt rigor musical i una posada en escena intimista i propera.

Vespres d'Hivern
Cartell Vespres d’Hivern

Les actuacions tindran lloc els dies 2, 9, 16 i 24 de març, a les 20 h, en el Paranimf de l’Edifici Històric, un espai singular i emblemàtic que atorga solemnitat i calor a les actuacions. L’entrada és gratuïta però l’aforament és limitat i és necessari descarregar-la en la web de Els Vespres, a partir del dia 15 de febrer.

Un cartell per a tots els gustos

El cartell de Els Vespres d’Hivern inclou el pop càlid i suggeridor de Pavvla, la virtuosa avantguarda de Marina Herlop, l’avantatjada cançó d’autor de Roger Puig i la revisió experimental de la cançó tradicional mallorquina de la mà de Joana Gomila Folk Souvenir.

2 de març. Pavvla

Pavvla és el projecte musical de l’actriu i compositora Paula Jornet, que debuta amb el disc Creatures: una proposta íntima i personal, a mig camí entre el folk, l’electrònica i el pop. L’artista, que desprèn potència, delicadesa àcida i calor, ha commogut a la indústria musical nacional i internacional.

9 de març. Marina Herlop

Es tracta d’una artista precoç que compagina els estudis professionals de música amb la composició personal i l’exploració i experimentació pianística i vocal. El concert li servirà per a presentar el seu àlbum de debut: Nanook, una proposta musical avantguardista que posa en relleu el criteri estètic i talent que caracteritza a Marina Herlop.

16 de març. Roger Puig

Entre la tornada pop i la filigrana progressiva, la psicodelia i la cançó d’autor, les cançons de Pícnic al búnquer, el primer disc de Roger Puig, són estampes líriques que evoquen familiaritat i alhora desconcert surrealista amb una ironia còmplice i indispensable.

24 de març. Joana Gomila Folk Souvenir

Aquest projecte col·lectiu de la cantant Joana Gomila i quatre grans músics amb inquietuds artístiques, reformula el cancioner popular mallorquí amb una proposta fresca i juganera. El resultat d’aquest treball és un projecte atrevit i experimental que revisa, amb amor, honestedat i respecte, la música tradicional balear.

Mireia Madroñero s’ha encarregat de la direcció artística i la coordinació del cicle, que té la producció de Bankrobber i el patrocini d’Estrella Damm.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *