Vint-i-quatre alumnes andalusos participen en el Campionat Nacional de Formació Professional ‘Spainskills 2017’

Vint-i-quatre alumnes i alumnes andalusos de Formació Professional participen a Madrid, del 28 de febrer al 4 de març, en el Campionat Nacional de FP ‘Spainskills 2017’, on hauran de demostrar les habilitats tècniques i pràctiques adquirides en els seus estudis. Aquestes olimpíades, que se celebren amb caràcter nacional cada dos anys, tenen com a objectiu divulgar i promocionar l’atractiu d’aquesta formació, a més de servir de lloc de trobada per a estudiants, professorat i empreses.

Andalusia presenta de 21 competidors a 19 de les 24 modalitats convocades, que són Cuidats Auxiliars d’Infermeria, Fleca, Cuina, Control Industrial, Disseny Web, Mecatrónica, Ebenisteria, Fusteria, Administració de Sistemes en Xarxa, Estètica, Soldadura, Tecnologia de l’Automòbil, Jardineria Paisatgística, Refrigeració, Perruqueria, Tecnologia de la Moda, CNC Tornejat, Servei de Restaurant i Bar i Instal·lacions Elèctriques. A més, altres tres estudiants andalusos participen en la modalitat d’exhibició de aparadorisme.

Respecte a l’últim Campionat Nacional celebrat en 2015, la comunitat ha incrementat la seua presència en quasi un 50%, ja que llavors va competir en 13 modalitats i va tenir, a més, un paper destacat en obtenir onze medalles, sis d’elles d’or. Les Olimpíades explicaran aquesta edició amb més de 300 estudiants de FP de 16 a 22 anys, un 20% més que les últimes ‘Spainskills,’ que representaran a totes les comunitats i ciutats autònomes.

Andalusia presenta, així mateix, competidors de totes les províncies. D’Almeria concorren dos alumnes dels instituts d’Ensenyament Secundari ‘Alhadra’ (Mª Denisa Botei Ruxandra) i ‘Almeraya’ (José Luis Portes González); Víctor Meléndez Barranco de l’IES ‘Escola d’Hostaleria Sant Roque’ de Sant Roque (Cadis); dos de Còrdova del Centre ‘Sant Luis Rei’ de Palma del Riu (Manuel Jesús Guisat Fernández) i de l’IES ‘Gran Capità’ (Juan Antonio Romero Molero); i quatre de l’IES ‘Verge de les Neus’ (Sergio Ortega Moya, José Luis Aguilera Aguado, Jacinto Herrera Pérez i José Antonio Ruiz Garrido) i Javier Home García de l’institut ‘Pare Poveda’ de Guadix a Granada.

La participació andalusa es completa amb dos estudiants (Mª Magdalena Morano Vega i Rubén Álvarez Aponte) de l’IES ‘Pintor Pedro Gómez’ de Huelva; un alumne de les Escoles Professionals de la Sagrada Família d’Alcalá la Real (Jesús Lizana Muntanyés) i dos (Flora Moreno Alcaide i Estefanía Alarcón Alabarce) de l’IES ‘Verge del Cap’ de Marmolejo a Jaén; Tomás Rivera Díaz de l’IES ‘Salduba’ de Sant Pere d’Alcántara i Juan José Mancera Jiménez de ‘El Roserar’ a Màlaga i, finalment, de Sevilla procedeixen dos alumnes de l’IES ‘Atenea’ de Marena del Aljarafe (Carlos Carmona Pérez i Luis Martín Gimeno), Alicia Martínez Arévalo de l’IES ‘Pablo Picasso’ i Francisco López Baena dels Salesianos Santíssima Trinitat.

Aquests 21 alumnes van resultar guanyadors de l’IV Campionat Autonòmic de Formació Professional, celebrat a Còrdova a l’abril de 2016 amb la participació de més de 130 estudiants. Els premiats en el concurs nacional participaran successivament en les competicions europees (EuroSkills) i mundials (WorldSkills)

Per la seua banda, els tres alumnes que participen en la modalitat d’exhibició de aparadorisme realitzen la seua formació en l’Institut ‘El Tauler’ de Còrdova: Narcís Ruiz Muñoz, Mª Carmen Moscoso García i Ignacio Manuel Ruiz Alcaraz.

Sis àrees de competició

En aquesta edició del Campionat Nacional les 24 modalitats de competició s’han dividit en sis àrees d’activitat: Transport i logística, Construccions i instal·lacions, Fabricació, Informàtica i Comunicacions, Arts Creatives i Serveis

Aquestes competicions serveixen per a atraure a un major nombre d’estudiants a la Formació Professional i perquè els ocupadors puguen comprovar la qualitat i els resultats de la formació que rep l’alumnat. Es va tractar així, tant d’animar a la futura contractació, com de fomentar la necessària implicació de l’empreses en les accions formatives, a través de la seua col·laboració amb els centres educatius en la realització del mòdul de formació en centres de treball o de projectes d’ensenyament dual.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *