Fins a 50.000 places en educació per a mestres en 2017

El 2017 és un any d’oposicions. El Govern anuncia reposicions del 100% de les places per a cobrir vacants per jubilacions o defuncions en Educació, alguna cosa que no es feia des de l’inici de la crisi en 2008.

50.000 places, ni més ni menys, per a Educació. 2017 obri la porta de l’oportunitat per als docents de tota Espanya després que diverses comunitats autònomes no convocaren ni una sola plaça de professor en els últims cinc anys. L’estira-i-arronsa de el “sense pressupostos generals no hi ha oposicions per a ocupació” i viceversa ha creat en aquests últims anys una llacuna i un buit que ara s’espera recuperar.

Enguany, Andalusia, Balears, Catalunya i País Basc convocaran oposicions per a docents “sí o sí” a pesar que la taxa de reposició no estiga encara fixada i a risc que aquestes places siguen impugnades, com ja va ocórrer a Andalusia en 2012, segons fonts del Ministeri d’Educació. La Junta d’Andalusia convoca 2.468 places d’Educació; Catalunya 2.000 places; País Basc 740 i Balears 257.

En contraposició, són vuit les comunitats autònomes que no convocaran oposicions enguany: Castella-la Manxa, Extremadura, Castella i Lleó, Aragó, La Rioja, Navarra, Comunitat Valenciana i Murcia. En el cas de la Comunitat Valenciana, ja va anunciar que 2018 serà l’any en el qual obriran la convocatòria per a cobrir 5.000 places de mestre per a Infantil i Primària. D’aquestes, 3.600 són de lliure accés i 1.400 de promoció interna.

Les cinc comunitats autònomes restants es mantenen a l’espera, és el cas de Madrid, Cantàbria, Canàries, Astúries i Galícia. Els dubtes es dissiparan al llarg del mes de març, mes en el qual aquestes cinc regions han de decidir si convocaran oposicions o no. Una decisió que depèn, en alguns casos, de la seguretat jurídica, com en el cas de Galícia que afirma que l’oferta d’ocupació pública en la comunitat “està complicada si no s’aproven els Pressupostos Generals de l’Estat”, i en uns altres, de les negociacions del Congrés dels Diputats o de les decisions de l’entorn, com el cas de Canàries, que no confirmarà oposicions fins que Madrid no anuncie la seua intenció o no de convocar places per a mestres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *