L’IES Balears clama contra Educació per la seua decisió de convertir el centre en segona Escola Oficial d’Idiomes de València

Al crit de “Institut Balears, ni es tanca, ni es ven, es defensa!” es van manifestar ahir prop de 500 pares, estudiants i docents en les portes d’aquest centre públic.

Institut Educació Secundaria Balears

En la vesprada d’ahir mig miler de manifestants, la majoria estudiants, es van concentrar enfront de l’IES Balears situat en l’Avinguda Balears, en el barri de Creu del Grau, per a protestar contra la decisió de la Conselleria d’Educació de convertir aquest institut en la segona Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de València. En la protesta es va arremetre contra el conseller Marzà al són de “conseller Marzà, a fer la mà!”.

Pares, mares, professors i alumnes sol·liciten que no es clausure el centre públic que compta amb més de 30 anys de labor docent, ja que la seua reconversió en Escola Oficial d’Idiomes suposaria el trasllat de 350 alumnes i dels 46 docents a l’Institut d’Educació Secundària del Districte Marítim, que ja supera els 700 estudiants i que, de realitzar-se aquest trasllat passaria a transformar-se en un macrocentre de més d’1.000 escolars.

Institut Balears, segona EOI de València

L’Institut Balears porta des de 2013 funcionant a les vesprades com a aulari de la EOI de València en el qual s’imparteixen classes d’idiomes a 800 alumnes. Ara la conselleria ha pres la decisió de dur a terme aquest projecte, després d’aprovar les condicions de les seues instal·lacions i després de realitzar un estudi del centre i considerar que és apte per a la seua reconversió en segona Escola Oficial d’Idiomes de València, completament independent al Centre EOI situat en el carrer Pla de Zaidía 19, al costat de l’Estació d’Autobusos.

La protesta d’ahir va ser convocada per les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’IES Balears i de l’IES Districte Marítim, altres quatre col·legis públics adscrits al de Balears van ser convocats també: el Nº 103, El Grau, Tomás de Montañana i San José de Calasanz. Aquesta primera manifestació en contra del tancament del centre es va succeir pacíficament a pesar les pluges, en el qual els afectats no van parar de corejar durant tot el recorregut pels carrers del barri de la Creu del Grau rebutjant la decisió de la Conselleria d’Educació perquè l’IES Balears seguisca funcionant com a institut públic de cara al pròxim curs escolar 2017-2018.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *