Pobres: la llista de la qual tots volen eixir

Billy, Amanda i Carlos, de 5, 10 i 12 anys, viuen amb menys d’un euro diari i no van a escola. L’ONG World Vision presenta una llista amb els deu xiquets més pobres del món.

Els deu xiquets més pobres del món

La revista Forbes publica cada any els noms dels multimilionaris més rics del món. Paral·lelament, World Vision, l’ONG internacional d’ajuda a xiquets en risc d’exclusió o de pobresa, ha difós els noms i rostres dels deu xiquets i xiquetes més pobres del món, aquesta llista porta per títol “Pobres: la llista de la qual tots volen eixir” i dóna veu i rostre a un grup de xiquets que lluiten per complir el seu somni d’un futur millor.

Que la revista Forbes mostre en una publicació anual la llista on s’enumeren les personalitats amb més milions en el banc posa en evidència la desigualtat econòmica i la injustícia social que envolta a est, el nostre món, en el qual un de cada quatre xiquets viu sota el llindar de la pobresa i un de cada cinc no té accés a l’educació primària.

Les xifres són preocupants tal com reflecteix l’Informe de l’Estat Mundial de la Infància 2016 d’Unicef, prop de 124 milions de xiquets i adolescents queden privats d’oportunitats d’ingressar en l’escola i finalitzar la seua educació. Quasi 70 milions de xiquetes i xiquets podrien morir abans de complir els cinc anys, el percentatge augmenta si viuen a Àfrica subsahariana, lloc en el qual el risc de morir abans dels cinc anys és dotze vegades major que en els països d’alts ingressos. I prop de 750 milions de dones hauran contret matrimoni sent xiquetes encara. De seguir així, per a l’any 2030, un total de 167 milions de xiquets viuran en la pobresa.

Sobrevivint amb un euro diari

Llistat de World Vision

Ara bé, tots coneixem o ens sonen els noms de Bill Gates, Amancio Ortega o Carlos Silm per les seues butxaques plenes de diners. Però, qui coneix a Billy Pérez, Amanda Ngwenya o Carlos Balcázar? No tenen les butxaques plenes de diners, però sí de somnis.

Billy té cinc anys i viu a Guatemala, “Els meus pares són agricultors, si enguany no plou no hi haurà collites i per tant no tindrem què menjar”. Amanda viu en Zimbawe, té deu anys i per descomptat no va a escola, però somia amb poder estudiar i treballar quan siga major: “Els meus pares no tenen treball, cada dia lluiten per aconseguir una ocupació i oferir-me un futur millor”. Carlos, de dotze anys, viu a Bolívia amb la seua família, el seu pare va perdre l’ocupació fa un any i des de llavors tots treballen en l’hort familiar per a aconseguir una mica de diners. Tots aquests xiquets tenen en comú que viuen amb menys d’un euro diari, que no van a escola i que es mereixen l’oportunitat de formar-se i triar què fer amb les seues vides.

Billy, Amanda i Carlos, ells són tres dels deu xiquets que encapçalen la llista dels més pobres del món, al costat de Jeferson, Marcos, Charles, Laura, David, Michael i Warahamatu, xiquets i xiquetes d’entre cinc a catorze anys que viuen en diferents parts de Llatinoamèrica i Àfrica. World Vision du a terme aquesta iniciativa que té com a objectiu visibilizar la situació que viuen i que porta implícita l’obligació moral que tots tenim d’ajudar-los i oferir-los un futur millor.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *