Còrdova celebra la XII Convenció d’Escoles Privades de ACADE sobre innovació educativa

La dotzena edició acull a més de 150 centres educatius de tota Espanya i prop de vint ponents que presenten en dos dies les tendències del sector.

Innovació: La transformació que l’educació necessita, és el lema de la XII Convenció de Col·legis Privats que ACADE, l’Associació de Centres Autònoms d’Ensenyament Privat, està celebrant a Còrdova durant el dijous 30 i divendres 31 de març.

La trobada que va donar començament el dijous 30 al matí ha reunit a més de 150 col·legis i centres d’educació infantil de tota Espanya, acollint a més de 200 assistents entre docents procedents de tot arreu del país. L’objectiu d’aquestes jornades celebrades en la ciutat andalusa és la d’analitzar quin és el paper de l’educació privada en la nova escola 4.0.

Es tracta de dues convocatòries diferents celebrades paral·lela i simultàniament en l’Hotel Còrdova Center: una és la convenció de col·legis, centres de formació professional i universitats, que porta per títol “Innovació, la transformació necessària de l’educació”, que va donar començament el dijous 30 a la vesprada i s’ha estès fins al divendres 31 amb la participació de fins a tretze ponents.

D’altra banda, es celebra també la convenció d’escoles infantils, amb el tema “Innovació, la transformació de l’escola infantil”, celebrada el divendres durant tot el dia en una jornada intensiva que des d’al matí ha comptat amb set ponents que han incorregut en la importància d’aplicar les noves fórmules i novetats en la gestió dels centres educatius, amb especial incidència en la formació dels propis directors. Les intervencions són a càrrec d’experts en la transformació en innovació educativa així com representants de centres educatius d’avantguarda a nivell nacional.

Altres qüestions que estan sent tractades tenen a veure directament amb l’ús de les noves tecnologies en les aules, així com les tendències emergents en els diferents mètodes de l’ensenyament, com la gamificación: ús de videojocs per a la millora de l’aprenentatge; la robòtica; la connectivitat o els ‘fab lab’, laboratoris de fabricació en els quals els alumnes aprenen fent experiments amb l’ús de les tecnologies. La participació està sent molt participativa i s’estan donant a conèixer experiències noves i desconegudes per als docents i que estan generant molt bons resultats dins de les aules.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *