El futur de l’educació en el XIV Congrés Internacional d’Educació Inclusiva a Oviedo

El Palau de Congressos d’Oviedo acollirà la XIV Edició del Congrés Internacional d’Educació Inclusiva que organitza el Grup d’Universitats i Educació Inclusiva i que acollirà a més de mig centenar d’universitats.

Es tracta d’un dels esdeveniments amb més trajectòria en territori nacional. El XIV Congrés Internacional d’Educació Inclusiva així com les XXXIV Jornades d’Universitats i Educació Inclusiva organitzat pel Grup d’Universitats i Educació Inclusiva va a reunir a més de 1200 persones, entre professionals, investigadors, docents, estudiants, associacions i diferents entitats, que debatran sobre les innovacions que s’han incorporat en la comunitat educativa en l’últim any i que suposen una finestra oberta per a nous reptes i oportunitats per al sector.

L’esdeveniment que comença avui dilluns i finalitzarà el dijous, se celebra en el Calatrava, el Palau de Congressos d’Oviedo, Astúries. Preveu una assistència internacional en la qual els assistents procediran en gran manera d’Espanya però també d’altres països, sobretot de Llatinoamèrica com Argentina, Xile, Colòmbia o Mèxic. A més, prop de cinquanta universitats participaran en els actes programats sobre inclusió escolar. Hi haurà possibilitat de participar en taules redones, assistir a xarrades i conferències, així com trobades amb diferents associacions educatives.

La presentació d’aquest congrés començarà a les 16:30 del dilluns en la sala principal del Palau de Congressos i allí estarà present l’alcalde d’Oviedo, Wenceslao López; també el secretari d’Estat d’Educació, Marcial Marín, el conseller d’Educació, Genaro Alonso i Paulo Speller, secretari general de la Organizaión d’Estats Iberoamericans per a l’Educació, entre altres personalitats influents de la comunitat educativa. A més, l’esdeveniment explicarà també amb altres convidats que oferiran xarrades i ponències i obriran noves línies de debat que incitaran a la reflexió i a la conclusió, un d’ells és Tony Booth, de la Universitat de Cambridge, referent mundial en l’àmbit de la inclusió educativa. També assistirà el que va anar candidat al Nobel d’Educació (Global Teacher Prizes), César Bona, que oferirà una conferència el dimecres.

Inclusió educativa, eix del congrés

En les ponències es parlaran d’aspectes relacionats amb la inclusió educativa com el són la convivència i el respecte, la igualtat de gèneres, situacions de vulnerabilitat i desigualtats socials, interculturalitat i plurilingüisme, ocupació, discapacitat, diversitat sexual i identitat de gènere, emprenement social, les TIC, sostenibilitat i salut i comunitats inclusives entre altres temes de transcendència educativa i d’innovació en l’ensenyament.

El congrés i les jornades comprenen sis eixos diferents, el primer orientat a polítiques i formació a docents; el segon eix dirigit a pràctiques innovadores inclusives en Educació Infantil i Primària; el tercer eix dirigit a l’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formacions Professionals i altres cicles; el quart eix destinat a la Universitat; el cinquè per a l’àmbit social i el sisè i últim enfocat a les pràctiques innovadores inclusives en l’àmbit laboral.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *