Educació convoca una nova edició del programa de recuperació educativa de pobles abandonats

Fins a 700 places per a alumnes de 3º i 4º de l’ESO, Batxillerat i FP per a realitzar activitats de “recuperació i utilització educativa” en nuclis rurals.

El Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, convoca novament el programa “Recuperació i utilització educativa de pobles abandonats”, projecte que contempla que els joves que viuen en els nuclis urbans s’acosten i impliquen en la vida rural.

Es tracta d’una iniciativa que en aquesta nova edició pretén acostar a aquests joves, que en la seua majoria viuen en les ciutats, a pobles tals com Búbal a Osca, Granadilla a Càceres i Umbralejo a Guadalajara. L’objectiu és incentivar el treball en el camp, en àmbits mediambientals, de salut, així com potenciar el respecte i la convivència, la recuperació cultural i física. Aquest programa també inclou un auxiliar de conversa que faça possible el desenvolupament d’activitats en anglès.

Aquestes ajudes, convocades pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, es destinen a un màxim de 700 alumnes procedents dels diferents centres educatius espanyols així com alumnes de les seccions espanyoles de centres educatius d’altres països membres de la Unió Europea que es troben cursant 3º i 4º de l’ESO o Formacions Professionals Bàsiques de cicles formatius de Grau Mitjà de FP i cicles formatius de Grau Mitjà d’Ensenyaments Artístics i Batxillerat.

Educació rural

Per a aquesta activitat s’han destinat 71.628 euros i dels 700 alumnes que poden participar en el projecte, 300 places s’ofereixen en Granadilla i 200 més en Búhal i   Umbralejo, respectivament. D’aquesta manera es realitzaran tallers d’antropologia, ciències, matemàtiques aplicades, fusteria, ceràmica, expressió corporal, salut, reciclatge i transformacions, entre altres activitats.

Els alumnes que estiguen interessats a participar en els tallers i activitats, que es desenvoluparan en quatre torns, en períodes de set dies, distribuïts en quatre setmanes del mes de juliol hauran d’inscriure’s per via telemàtica a través de la seu electrònica del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport en la secció de “Tràmits i Serveis” abans del 27 del mes d’abril.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *