La nova mesura educativa permet obtenir el títol de l’ESO amb dues assignatures suspeses

Educació permet obtenir el títol de l’ESO a aquells alumnes que suspenguen dues matèries, sempre que no siguen troncals tals com les llengües i matemàtiques.

Gràcies a la nova norma que tempteja el govern, els estudiants podran obtenir el títol de l’ESO àdhuc sense aconseguir un cinc de nota mitjana. Aquesta mesura que el Ministeri d’Educació pretén aprovar abans de la finalització del curs present mitjançant reial decret i la intenció del qual és la de restaurar la normativa anterior, tal com estava abans de la LOMCE, no solament contempla la possibilitat que l’alumne passe de curs sense obtenir un cinc de puntuació, sinó que també podrà seguir cursant els seus estudis amb normalitat malgrat suspendre dues assignatures, però aquestes no poden ser ni Llengua Castellana i Literatura ni Matemàtiques simultàniament.

En aquesta línia, aquelles comunitats autònomes amb llengües cooficials tindran la mateixa consideració que l’assignatura de llengua castellana, la qual cosa significa que serà necessari aprovar tant les diferents llengües parlades segons quines comunitats, així com també castellà i matemàtiques, si se suspèn almenys dues d’aquestes matèries esmentades l’alumne no podrà passar de curs.

Amb aquesta mesura que s’està negociant per al Pacte d’Estat social i polític per l’Educació, es restableix la regulació que es dictava en un reial decret de desembre de 2006 pel qual es modificava un article de la LLOE per a l’obtenció del títol de l’ESO amb dues assignatures suspeses i així poder donar el salt a Batxillerat amb possibilitat de realitzar exàmens de recuperació de les matèries pendents del curs anterior. Pel que fa a l’obtenció del Batxillerat, sí serà necessari aprovar totes les assignatures, tal com s’ha estat fent fins ara.

Ara és necessari que finalitzen les negociacions per a poder iniciar el procés d’aplicació de la nova mesura. De moment encara es tracta d’un esborrany que espera ser aprovat però el Ministeri d’Educació encara no ha produït cap comunicat oficial esclarint que ocorrerà amb aquesta reforma educativa. Un canvi que afavorirà als alumnes després de la polèmica alçada al voltant de les repudiades revàlides que finalment van haver de ser eliminades per les constants protestes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *