Obert el termini d’inscripció per a la VII edició de “Xicotets Grans Invents” de la UPV

Fins al 19 de maig poden presentar-se els projectes per a la pròxima edició del certamen Xicotets Grans Invents que organitza la UPV per a alumnes de l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

La Universitat Politècnica de València (UPV) convoca la VII edició de Xicotets Grans Invents, un concurs de projectes científics que la UPV organitza en col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana-Demarcació de València, per les seues sigles COIICV-DV.

Aquesta convocatòria que dóna l’oportunitat als joves talents per a desentranyar les seues habilitats va dirigida a alumnes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) així com de Batxillerat i Cicles Formatius de l’entorn local valencià. Xicotets Grans Talents (PGI) és una iniciativa que brinda l’oportunitat a estudiants de l’àmbit de la Comunitat Valenciana a presentar els seus projectes de desenvolupament científic que poden ser tant experiments, com a aplicacions o qualsevol altre treball que tinga a veure amb matèries de ciències o tecnologia.

Més concretament els projectes hauran de respondre a les següents temàtiques: arquitectura i construcció, ciències, enginyeria agroalimentària i forestal, enginyeria industrial i aeronàutica, tecnologies de la informació i les comunicacions o enginyeria biomèdica. Els equips hauran d’estar formats per grups de quatre alumnes i un professor, tutor o responsable que supervise el projecte. El termini per a presentar les sol·licituds i presentar els projectes està obert fins al 19 de maig i pot realitzar-se la inscripció de forma online mitjançant un formulari en la mateixa pàgina web de la UPV.

Criteris de selecció

Els treballs que es presenten passaran per un procés de preselecció avaluats per un jurat que triarà a aquells equips finalistes que passaran a la següent fase, aquests equips preseleccionats tindran l’oportunitat de presentar els seus treballs en una exposició pública que se celebrarà del 29 de maig al 2 de juny, després de finalitzar aquesta presentació, el jurat donarà a conèixer el nom dels equips guanyadors. Per a triar als guanyadors es tindrà en compte l’originalitat, la metodologia científica, l’adequació als mitjans disponibles, la seua relació amb els continguts de l’ESO, 1º de Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, l’habilitat experimental i constructiva, el grau de finalització, l’estructuració del treball, la paritat en l’equip, l’aplicabilitat de l’invent així com la utilitat en el servei a la societat i el seu progrés.

Els guanyadors optaran a dos tipus de premis, un integrat en la categoria de “Projectes en l’àmbit de la ciència i de la tecnologia” i l’altre en “Projectes de categoria industrial”, cadascun d’ells comprèn 1.000 euros de premi, a més també hi ha dos possibles recompenses de 200 euros. De la mateixa manera, tots els participants en el certamen rebran un diploma de la UPV com a reconeixement al seu treball.

Per a formalitzar la inscripció és necessari, en primer lloc, emplenar el formulari i posteriorment presentar una còpia del mail de confirmació de la preinscripció, aquesta ha d’estar signada per tots els integrants de l’equipe participant, al costat de la preinscripció signada s’ha de lliurar la documentació pertinent del projecte que suposa una memòria, un resum i el projecte íntegre. Una vegada reunida tota la documentació es lliura en l’Àrea de Comunicació de la UPV o enviar-ho al correu electrònic informació@upv.es, especificant l’assumpte “VII Edició Projectes Científics. Xicotets Grans Invents per a l’any 2017”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *