Jollibre, el nou segell de literatura infantil i juvenil de Santillana

A les 19 hores en el Museu de Ciències Naturals dels Jardins de Vivers tindrà lloc la presentació del segell editorial Jollibre.

Santillana presenta avui en la 52 edició de la Fira del Llibre de València tradicionalment celebrada en els Jardins de Vivers el seu nou segell de literatura infantil i juvenil en català, Jollibre.

A partir de les 19 hores, en el Museu de Ciències Naturals que es troba dins de les instal·lacions dels Jardins de Vivers es donarà a conèixer aquest segell que porta per lema “Som el que llegim, som llibres”. Aquest nou segell de literatura infantil i juvenil naix amb el propòsit d’establir-se a Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears, publicant títols sol en català.

A l’acte acudiran diversos editors i autors com Gemma Pasqual, Carles Talles i Esperança Camps, alguns dels quins són els primers escriptors que col·laboren sota aquest nou segell editorial. També assistirà el director regional de Santillana, Juan José Granell, la directora nacional de literatura infantil i juvenil de Santillana, Maite Malagón així com el cap de vendes, Luis Lajara, entre altres membres de l’editorial.

Jollibre publicarà en català i el seu objectiu és proporcionar novel·les per a totes les edats compreses entre un públic infantil i juvenil, abastant temes socials i impregnant sentiment i passió per la lectura com a eina per a ser lliures, obtenir pensament crític, oferir moments d’entreteniment, potenciar la imaginació, la cultura, el propi i la llengua, el català. Jollibre naix com a projecte literari per a apostar per la qualitat i el compromís de les publicacions literàries tant infantils com a juvenils.

Autors internacionals i nacionals

El segell es va estrenar al novembre passat a Barcelona, avui dia ja compta amb 47 títols d’autors entre els quals podem trobar a escriptors clàssics com Michael Ende, Gianni Rodari i Roald Dhal i altres autors més propers com Jordi Serra i Fabra, Miquel Arguimbau o María Carme Roca.

El catàleg, que inicialment comptava amb 33 títols però que no deixa d’incorporar noves obres de literatura, pretén seguir creixent amb nous títols, amb nous temes i gèneres variats per a cada tipus d’edat i per a lectors amb interessos diversos, així com també incorporarà progressivament obres d’actualitat que permeten reflexionar sobre el món en el qual vivim des d’una perspectiva que dibuixa la nostra cultura i la nostra pròpia identitat.

De la mateixa manera que Jollibre naix per a establir-se a Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears per a proporcionar una literatura de qualitat per al públic infantil i juvenil en català, també existeix el mateix segell en castellà, anomenat Loqueleo i que està present tant a Espanya com a Llatinoamèrica, també en gallec Oqueleo i pròximament naixerà la versió en basca, que es dirà Begiko.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *