Arranca selectivitat en sis comunitats autònomes

Avui dimarts 6 de juny els alumnes de Batxillerat d’Aragó, La Rioja, Balears, Comunitat Valenciana, Extremadura i Madrid s’enfronten a la Selectivitat.

Estas sis comunitats autònomes inicien avui les seues proves d’Accés a la Universitat, la resta de comunitats ho faran en els pròxims dies, abans del 16 de juny, mentre que les notes es publicaran el 30 del mateix mes.

Arranca el selectiu, un dels majors temors per als estudiants que deixen arrere els estudis bàsics i entren de ple en les carreres professionals. De tres a quatre dies de proves ininterrompudes perquè els prop de 300.000 estudiants espanyols que s’enfronten a aquestes proves d’Accés a la Universitat demostren els coneixements adquirits en l’última etapa educativa de Batxillerat.

En aquesta primera convocatòria que comença ja –la segona és al juliol per a algunes comunitats i per a unes altres segueix mantenint-se setembre-, la part obligatòria a la qual han d’enfrontar-se tots els estudiants per igual inclou quatre matèries: Història d’Espanya, Llengua Castellana i Literatura, Primer Llengua Estrangera, i en el cas de la quarta assignatura obligada destria segons la modalitat cursada durant el Batxillerat, ja siga d’art, humanitats, ciències socials o ciències; aquestes matèries són o bé Fonaments de l’Art, Llatí, Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials i Matemàtiques, respectivament.

En aquest aspecte, la selectivitat ha patit canvis doncs en anys anteriors podia triar-se entre Història i Filosofia. A més d’aquestes quatre obligatòries els estudiants que s’enfronten a selectivitat hauran d’examinar-se de fins a quatre matèries troncals a triar entre 13 per a poder pujar nota. La puntuació, sobre 14, es calcula d’aquesta forma: deu punts que s’aconsegueixen amb els exàmens obligatoris i els quatre restants amb les troncals. Aquesta puntuació val para tot el país.

Carreras amb més nota de tall

D’altra banda, les notes de tall ja es coneixen per a algunes de les carreres més sol·licitades. En aquest aspecte, Física i Matemàtiques és el doble grau amb la nota més alta segons quines comunitats. En la Universitat Complutense de Madrid aquesta puntuació es situa en un 13,55 sobre 14. A Sevilla és d’un 13,32 i a Barcelona 13,23. Aquesta elevada puntuació es deu al fet que solament hi ha 119 places en tots els campus espanyols per a cursar aquesta carrera i és per açò que s’exigeix una nota tan alta.

Al doble grau de Física i Matemàtiques li segueix Relacions Internacionals i Periodisme, aquesta carrera en la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid compta amb una nota de tall de 13,08; Traducció i Interpretació de la Universitat de Las Palmas de Gran Canàries estan en un 13,08; Li segueixen Estudis Internacionals i Administració i direcció d’empreses, amb una nota ajuste al 13; unes altres que formen part del top 10 de carreres amb més nota de tall afecten a les enginyeries com a Informàtica o Matemàtiques o a Medicina.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *