18 hores lectives per als docents en el pròxim curs

El sindicat reclama que totes les places contemplen aqueixa reducció horària que permetria incorporar a 3.000 docents més

El sindicat CSI·F demana a Conselleria d’Educació que en els diferents processos d’adjudicació de vacants de docents per al pròxim curs, que comencen aquest mateix mes de juny, oferisca les places amb 18 hores lectives. La central sindical reclama que elimine l’ampliació horària a 20 hores, causada pel decret de retallades de 2012. D’aquesta manera seguisca la senda d’autonomies com Extremadura o Andalusia per a tornar a les 18 hores.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) explica que el calendari d’adjudicació de vacants per al pròxim curs està previst que comence aquest mateix mes, amb les places que afecten als funcionaris que tinguen la condició de suprimit i desplaçat.

També en les següents setmanes es durà a terme l’assignació de llocs en comissió de serveis, reingresats, expectatives de destinació, pràctiques. Així mateix, a la fi de juliol, es realitzarà l’adjudicació de vacants per a interins per oposició.

Reducció hores

El sindicat assenyala que la reducció de 20 a 18 hores lectives en Secundària i Formació Professional per a tot el personal docent permetria recuperar uns 3.000 llocs de treball perduts per les retallades i l’ampliació horària del claustre de mestres. Aquesta circumstància repercutiria directament en concursos de trasllats, oposicions i cobertura de vacants per interins.

CSI·F subratlla que aqueixa rebaixa d’hores lectives setmanals contribuiria al fet que el docent poguera dedicar aqueixes dues hores de diferència a més atenció indirecta així com per a formació i preparació a alumnes. També suposaria la millora de la qualificació, adaptació de material o elaboració d’activitats, de manera que, en la pràctica, redundaria en un increment de la qualitat educativa per als estudiants.

La central sindical també recorda que els docents estan saturats per l’acumulació de tràmits administratius i l’adaptació als requisits formatius que exigeix Conselleria. A més de les activitats ja integrades en la seua jornada, fins a les 37,5 hores setmanals. Aquestes són: la preparació de classes, correcció d’exàmens, avaluacions o tutories.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *