La comunitat de Madrid se sumisca a la gratuïtat dels llibres de text

La gratuïtat dels llibres de text és una realitat de cara al pròxim curs 18/19. La iniciativa impulsada per Ciutadans contempla un estalvi de 300 euros per fill.

Aquesta iniciativa afecta als centres públics per als nivells d’ensenyament d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Formació Professional Bàsica.

Mitjançant la iniciativa impulsada pel partit de Ciutadans a Madrid, per la qual s’estableix una llei de gratuïtat dels llibres de text, que va ser aprovada per unanimitat en l’Assemblea de Madrid el passat 15 de juny, les famílies podran estalviar-se entre 250 i 300 euros per fill a l’any.

La llei, impulsada per Ciutadans i recolzada per la resta de grups polítics de la Càmera entrarà en vigor de cara al pròxim curs, per a engegar-la s’han destinat entre 40 a 50 milions d’euros, però és necessari que perquè totes les famílies puguen beneficiar-se s’inscriguen de forma voluntària en el sistema de préstec gratuït de llibres creat per a tal fi.

El procediment és circular: en finalitzar l’any acadèmic els pares lliuren els llibres de text dels seus fills al centre educatiu perquè puguen administrar-los als alumnes que inicien aqueix nou curs lectiu.

Com afirma el portaveu de Ciutadans, Ignacio Aguado, “una llei que beneficiarà a milers de les famílies per als quals la costa de setembre se’ls fa particularment dura”.

Altres comunitats se sumen a la gratuïtat

No solament Madrid, després de la decisió en l’Assemblea de Madrid d’adoptar el sistema de préstec de llibres, accepta aquesta gratuïtat en els llibres de text, sinó que altres comunitats autònomes també ho han fet.

Andalusia, Extremadura, Navarra, Comunitat Valenciana i ara també Madrid se sumen a aquesta iniciativa de préstec i reutilització en els llibres de text com a “reivindicacions històriques de les famílies” segons destaca José Luis Pazos, president de la Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (Ceapa).

Ja des d’aquest curs passat s’han estat reutilitzant llibres de text en els cursos de Primària, Secundària i FP andalusos, extremenys, navarresos i valencians i ara també Madrid s’uneix a la iniciativa per al pròxim curs escolar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *