Miguel Soler, secretari autonòmic d’Educació proposa suprimir la repetició de curs

El número 2 i secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, vol eliminar la repetició de curs.

Així ho ha declarat en el Pacte per l’Educació. Suprimir la repetició de curs, oferir un reforç individual des que l’alumne comença a llegir i solament lliurar-li de la repetició de curs en casos molt excepcionals.

Aquesta proposta realitzada per Soler ha tingut una molt bon acolliment entre la resta dels membres de la Comissió d’Educació del Congrés dels Diputats, els quins es van reunir ahir amb motiu del Pacte Social i Polític per l’Educació.

La realitat no és una altra que la que apunten les xifres i Espanya lidera la llista internacional de fracàs escolar amb un 35% de l’alumnat que repeteix curs durant els ensenyaments obligatoris.

El número dos s’anteposa i exigeix que en els programes de reforç escolar puguen participar tots els alumnes i no solament els repetidors. D’aquesta manera pot aconseguir-se que l’alumne, de manera individualitzada, reforce els seus coneixements així com aqueixes matèries que més li costa, amb açò s’aconseguiria reduir el percentatge d’alumnes que no passen de curs.

Fracàs escolar a Europa

Més xifres que posen en evidència el fracàs escolar del nostre país estan en els percentatges que representen els nostres països veïns. Finlàndia amb un 2’2% d’alumnes que repeteixen curs, Islàndia amb un 0’9% i Regne Unit amb un 2%, aquests nivells simbolitzen en la majoria dels casos als fracassos escolars procedents d’alumnes hospitalitzats o que han no han seguit el ritme del curs ni de la classe per circumstàncies excepcionals.

En paraules de Soler, la repetició de curs “ha demostrat que l’alumne no sap més que l’any anterior, només és més vell”. A més, afig, que la despesa invertida en els quals repeteixen curs pot destinar-se al reforç escolar dels mateixos, amb aquests diners es pot incentivar als docents perquè presten als seus alumnes més ressagats una atenció més concreta i individualitzada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *