Educació adjudica més de 102 milions d’euros per al Programa Erasmus+ en 2017

Més de 102 milions d’euros es van a destinar en 2017 per a les beques d’ajuda del Programa Erasmus+ dels quals podran beneficiar-se prop de 50.000 estudiants.

El Servei Español per a la Internacionalització de l’Educació, per les seues sigles SEPIE, organisme depenent del Ministeri d’Educació, ha fet públiques les resolucions de sol·licituds seleccionades per a la convocatòria Erasmus+ d’enguany 2017.

Les ajudes ascendeixen a un import total de 102.685.218 euros, la qual cosa suposa un 13% més que l’any anterior, és a dir, 20,6 milions més per a abordar un total d’1.024 projectes que promoguen la mobilitat transnacional d’estudiants així com 53.606 mobilitats.

Mobilitat Europea

Aquesta quantitat es destina a dos tipus de programes, el de Mobilitat a Europa, per al qual s’utilitzaran prop de 88 milions destinats a estudiants vulguen realitzar intercanvis d’estudis en altres institucions europees d’Educació Superior o pràctiques en empreses.

Amb aquests diners es faran possible 956 projectes que suposen quasi 49.300 mobilitats repartides aquestes entre estudiants i personal docent. Així mateix, els estudiants rebran una borsa d’ajuda que comprèn des dels 200 fins als 300 euros al mes, depenent, com s’ha estat calculant fins ara, de la destinació europea que trie l’estudiant. En la mateixa línia, aquells que realitzen pràctiques en empreses rebran 100 euros més al mes.

Mobilitat Internacional

A més de la Mobilitat Europea, l’altre programa que comprèn aquestes ajudes, el de Mobilitat Internacional, ha adjudicat altres 15,26 milions d’euros en subvencions per a projectes de mobilitat en altres països que traspassen les fronteres d’Europa i que rep el nom de “dimensió internacional” dins del Programa Erasmus+.

S’han seleccionat 68 projectes, dels quals 51 són d’universitats, 5 d’institucions artístiques superiors, 7 de consorcis de mobilitat d’educació superior i 5 de centres de FP de grau superior. D’aquesta manera es finançaran fins a 4.328 mobilitats, la meitat per a estudiants i l’altra meitat per a personal.

Per a aquest programa, els estudiants rebran una borsa d’ajuda d’entre 100 i 1.100 euros depenent de la destinació, així com una ajuda d’entre 650 i 800 euros mensuals per a manutenció, import que varia depenent d’alumnes que es desplacen des d’Espanya a un altre país o alumnes que vénen a Espanya a realitzar aquest projecte de mobilitat.

30 anys d’Erasmus

Ja han passat trenta anys des que va nàixer aquest programa que aposta per la mobilitat europea i internacional dels estudiants d’educacions superiors. Espanya, país que s’ha consolidat com a referent del programa i el que més ha aportat, en matèria d’estudiants, segons dades de la Comissió Europea, amb unes 625.000 persones que s’han beneficiat d’aquest programa.

Espanya és capdavanter a Europa quant a recepció d’estudiants Erasmus es refereix, una recepció ininterrompuda des de l’any 2001, superant a països tals com Alemanya, França, Itàlia o Regne Unit. Espanya és el país favorit per als estudiants que aposten per les beques Erasmus.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *