Els col·legis valencians permetran l’assistència a classe amb vel i altres símbols culturals i religiosos

Educació permet portar símbols culturals i religiosos en els col·legis valencians.

La decisió estableix que els centres educatius no prohibisquen l’assistència a classes a alumnes que per qüestions d’identitat religiosa o cultural porten peces tals com a vel, toca, kipá o hiyab, entre unes altres.

Col·legis i centres escolars de tota la Comunitat Valenciana permetran als seus alumnes anar a classe amb aquestes peces, respectant les creences culturals, religioses i símbols d’identitat dels alumnes que decidisquen assistir a l’escola amb vels, solideos o qualsevol altra roba característica que es relacione amb les seues creences, tal com afirma la Conselleria d’Educació que després d’aquesta decisió deixa entreveure el dret a la llibertat i elecció de vestimenta, identitat i creença de qualsevol persona.

Aquesta proposta de resolució realitzada pel secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, arreplega una sèrie d’instruccions que els centres d’educació infantil de segon cicle així com els de primària han de complir com a mesures d’organització i funcionament que ha de regir en aquestes institucions educatives. Una resolució que dicta que no se li pot prohibir ni vetar a cap alumne a rebre classes per qüestions de vestimenta.

“No s’ha d’impedir l’accés als centres de persones que vestisquen robes característiques o pròpies per motiu de la seua identitat religiosa (toca, hiyab, kipá, solideo) i que no suposen cap problema d’identificació o atempten contra la dignitat de les persones”, declaren des de la Conselleria d’Educació.

Aquesta decisió es posa en pràctica a partir del pròxim curs que s’inicia al setembre, una sentència estipulada després d’alguns episodis, com l’ocorregut a principis del curs passat quan es va obrir el debat entorn d’aquest tema amb l’ocorregut amb una alumna de l’IES Benlliure de València a la qual se li va prohibir l’assistència a classes per portar hiyab.

Després de la denúncia de l’alumna, la Conselleria va actuar per a posar fi a aquest problema i va garantir a la jove l’assistència a classe amb el seu vel. Aquest centre d’estudis va haver de rectificar la norma interna que impedia als alumnes portar el cap cobert o semicoberta excepte per malaltia.

Amb tot, en les instruccions de la resolució s’indica que la vestimenta té una “evident funció simbòlica” tant en l’àmbit personal com a social tal com arreplega l’apartat de reglament de règim interior que regula, precisament, la convivència de tots els membres de la comunitat educativa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *