L’abandó escolar baixa al 18,2%, la xifra més baixa de la història d’Espanya

Segons les dades fetes públics aquest matí pel Ministeri d’Educació s’ha aconseguit la xifra més baixa quant a abandó escolar, uns percentatges que seguiran disminuint.

L’abandó escolar d’hora se situa en el segon trimestre de 2017 en el 18,2%, la millor mitjana que s’aconsegueix en la història d’Espanya, segons les dades de l’Enquesta de Població Activa (*EPA) publicada aquest dijous.

L’abandó escolar disminueix 0,3 punts respecte al primer trimestre de 2017 (18,5%). Si comparem aquesta xifra amb la del segon trimestre de 2016, la baixada és d’1,5 punts, un descens significatiu, ja que es passa del 19,7% al 18,2% actual.

En els últims anys el descens de l’abandó escolar d’hora ha sigut de 8,1 punts, ja que a la fi de l’any 2011 aquesta taxa estava en el 26,3%.

A més, aquest 18,2% registrat en el dia d’avui suposa un descens de 13,5 punts pel que fa al 31,7% que marcava la taxa d’abandó escolar d’hora l’any 2008. L’abandó escolar primerenc en les dones és del 14,7% i en els homes és del 21,5%.

Pel que fa a l’evolució de l’abandó per Comunitats Autònomes, els percentatges d’abandó més baixos se situen en primer lloc al País Basc (7,4%), Cantàbria (8,9%) i Madrid (12,6%). Els més alts són els de Illes Balears (26,6%) i Regió de Múrcia (25,1%).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *