Fins a un 7% menys de taxes universitàries a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana acorda reduir les taxes universitàries un 7% menys per al pròxim curs 20917/2018.

Així ho ha establit el president de la Generalitat Valenciana aquest dimarts en una reunió establida entre Ximo Puig i els rectors de les cinc universitats públiques de la Comunitat. Començaran amb una reducció de taxes d’un 7% per a aquest pròxim curs i d’un 8% menys per al següent, la qual cosa suposa una disminució de fins al 15% en les carreres universitàries en els pròxims dos anys.

Ximo Puig al costat de Manuel Palomar, el que és rector de la Universitat d’Alacant i portaveu de totes les universitats públiques valencianes, han explicat i valorat aquest acord pel qual s’estableix aquesta reducció de les taxes universitàries tan necessària com demandada pels estudiants universitaris. Palomar ha expressat que “aquesta mesura va a beneficiar als futurs universitaris que començaran els seus estudis en el pròxim mes de setembre. A més, permetrà establir un model universitari més igualitari i equitatiu“.

Per a potenciar la mesura presa aquest dimarts, la Generalitat a més destinarà a les universitats un total de 26’5 milions d’euros repartits entre el curs que comença aquest pròxim mes de setembre i el curs acadèmic de 2018/2019. D’aquesta manera, 8’5 milions seran per al pròxim curs que comença en dos mesos i els altres 18 milions d’euros per al següent.

Augment beques salari

Per a complementar aquestes millores hi haurà també un augment de les beques salaris per a les quals es destinen 12 milions d’euros, el doble que en el curs actual. Aquestes beques salari han beneficiat durant anys als estudiants amb menor renda, pels quals mensualment se’ls concedeixen 600 euros durant els quatre anys de durada de la carrera, sempre que superen tots els cursos acadèmics.

Puig ha recordat que “en 2017 s’han destinat 22,1 milions d’euros per a la creació de noves beques universitàries, per a fomentar la igualtat d’oportunitats”, el president de la Generalitat ha afegit que “l’objectiu és que cap alumne universitari haja de deixar els seus estudis per raons econòmiques”.

Finalment també s’han debatut les condicions laborals del personal docent universitari i s’ha establit per a aquest assumpte una inversió de 47 milions d’euros, previstos a l’efecte d’aquest curs 2018/2019, amb l’objectiu de fomentar i millorar la situació dels docents en les universitats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *