El 2015 registra la major partida pressupostària per als col·legis privats subvencionats

La despesa pública en educació en relació al PIB es va situar en 2015 en el 4,3%, el mateix percentatge que l’any anterior, i que es tenia en el 2006, però els diners dedicats a l’educació concertada ha anat creixent fins a situar-se quasi en els 6.000 milions, la xifra més alta de la seua sèrie històrica.

Són dades definitives sobre 2015 de la recent Estadística de la despesa pública en educació publicada pel Ministeri d’Educació, on s’assenyala que la despesa pública per a concerts i subvencions a centres de titularitat privada va ascendir a 5.915,9 milions, un 2,6% més que en el 2014.

Si s’exclouen els capítols financers (com es considera en la metodologia internacional), la despesa pública ascendeix a 46.285,3 milions, també un 4,3% més que en 2014; aquest augment apareix així mateix tant en la despesa en educació no universitària (4,8%) com en la universitària (3,6%).

Solament tres comunitats han baixat la seua aportació als concerts i subvencions entre 2015 i 2014: Andalusia, Cantàbria i Castella i Lleó.

L’Educació Infantil i Primària, inclosa l’Educació Especial, suposa el 34,6% del total de despesa pública en educació a Espanya, i Secundària i Formació Professional el 29%. Després vindria l’Educació Universitària, amb el 20,7%, mentre que les beques i ajudes a l’estudi aconsegueixen el 4,2%. Respecte al repartiment de la despesa pública en educació, el capítol de personal representa el 59,9% del total.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *