Noves beques i renovades infraestructures per a l’educació

Els pressupostos de la Conselleria d’Educació per a 2018 augmentarà en 68,2 milions la seua inversió amb l’objectiu de millorar la infraestuctures, destinar noves beques i potenciar la recerca científica. Així ho va destacar el conseller, Fernando Rei, durant la seua compareixença en les Corts regionals per a explicar els comptes del seu departament per al pròxim any.
Per açò, va ressaltar el compromís del Govern Herrera amb l’Educació, que s’evidencia en un pressupost de 2.044 milions.
Unes xifres que, segons Fernando Rei, confirmen «la recuperació i permeten afrontar les inversions necessàries, ampliar la solidaritat amb els castellans i lleons que més ho necessiten i orientar aquesta matèria al futur, administrant els recursos públics amb responsabilitat, prudència i eficiència».
Així mateix, va indicar que l’aposta per «la qualitat i potenciar el bilingüisme» són unes altres de les prioritats de l’Executiu autonòmic. En aquest sentit, va ressaltar la necessitat de comptar amb els mitjans materials i humans adequats, per a açò es destinen més d’1.900 milions dels 2.044 pressupostats, el 93,44 per cent del pressupost, a despeses derivades del servei educatiu entre personal; funcionament; obra nova, ampliació i millora de centres; i serveis complementaris de transport i menjadors escolars.
També Rei va recordar la importància d’invertir en la millora de les universitats. Sobre aquest tema, va afirmar la rebaixa de les taxes i la inclusió de noves beques. A més, va explicar que van a reforçar les ajudes per a llibres de text i material escolar pel que fa a l’Educació Secundària.
El conseller va destacar també la idea d’aconseguir centres on hi haja respecte i aules segures.

«Autocomplaença»

Els grups de l’oposició en les Corts regionals, excepte Ciutadans que va considerar que les seues propostes han sigut arreplegades, van criticar la «autocomplaença» de Fernando Rei. El portaveu del PSOE, Fernando Pablos, va lamentar que «l’Educació perda cada vegada més pes».
En la mateixa línia, la representant d’Esquerra Unida, José Sarrión, va assegurar que el pressupost és «conservador i més de dretes que Don Pelayo», ja que el «augment és pírric» i no aconsegueix pal·liar les necessitats existents en aquesta matèria.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *