Un total de 338.896 alumnes madrilenys s’acolliran al sistema gratuït de préstec de llibres de text

Almenys 338.896 alumnes madrilenys s’acolliran al sistema gratuït de préstec de llibres de text, que entrarà en vigor en el curs 2018-2019 amb un pressupost inicial de 16 milions d’euros. Així es desprèn del sondeig realitzat per la Conselleria d’Educació de la Comunitat entre els centres públics de la regió per a “poder dimensionar adequadament les futures necessitats del programa”.

En concret, el 81% dels estudiants de Primària (208.221) ha mostrat interès per acollir-se al mateix, per al que serà necessari que els participants cedisquen els seus propis manuals d’enguany en bon estat de conservació. En el cas de Secundària, els potencials interessats suposen el 69,6% del total (125.589), una xifra que es redueix al 60% (5.086 persones) en el cas de la FP bàsica.

El sistema de préstec de llibres sense cost està dirigit a tots els alumnes escolaritzats en centres sostinguts amb fons públics amb independència de les seues rendes familiars. La mesura té caràcter voluntari i només serà aplicable en les etapes d’ensenyament obligatori.

Suposarà un estalvi de prop de 300 euros per fill

El mostreig realitzat pel Govern de Cristina Cifuentes ha servit també per a constatar que en els centres de gestió autonòmica el 73% de les assignatures de Primària s’imparteix amb manuals clàssics de text, el mateix que en el 71% de les matèries de Secundària i en el 61% de les de FP. La implantació digital no supera el 4% en cap dels casos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *