S’aveïnen canvis en les oposicions d’Educació: l’experiència docent valdrà més

Si fins ara el 66,6% de la nota depèn de l’examen i el 33,3% dels mèrits, principalment haver donat ja classe, el Ministeri proposa canviar-ho al 60% i 40%

El Ministeri vol aprofitar enguany per a introduir una sèrie de modificacions i que en part satisfan demandes dels sindicats i de les comunitats autònomes, aprofitant també el procés per a reduir el percentatge d’interins que presten servei en l’actualitat i que supera àmpliament el 20%. El principal canvi es troba en la proposta que ha fet l’organisme que dirigeix Méndez de Vigo per a canviar el Reial decret amb el qual augmentar el pes de l’experiència docent a l’hora d’obtenir una plaça en les oposicions.

Aquesta postura va ser comunicada als sindicats en l’última reunió i consisteix en dues iniciatives que es complementen. Fins ara, per a aconseguir una plaça com a funcionari docent, l’examen —tema a desenvolupar, exercici pràctic i exposició de la programació i una unitat didàctica— val dos terços, és a dir, el 66,66% de la nota. La resta, el 33%, es decideix en la fase de concurs, en la qual es puntuen mèrits com l’experiència docent, formació acadèmica i altres mèrits. El plantejament que fa el Ministeri implica variar els percentatges, de manera que la nota de l’examen valga el 60% i els mèrits ascendisquen al 40%.

L’altra modificació ve dins de l’apartat dels mèrits. La legislació actual estableix que els anys en els quals s’haja fet classe poden sumar un màxim de 5 punts. L’esborrany de Reial decret que ha preparat el Govern inclou un canvi pel qual es podran sumar fins a 7 punts per l’experiència docent prèvia a la presentació en les oposicions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *