Ensenyament garanteix la convocatòria d’oposicions enguany, malgrat el 155

Les oposicions per a cobrir 2.000 places docents a Catalunya s’han ralentit per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, però no s’han cancel·lat, han assegurat fonts de la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat, que asseguren que la redacció de les condicions tècniques del concurs està ja molt avançada. “En les pròximes setmanes es faran públiques”, indiquen les mateixes fonts. Si el calendari de la cita ha quedat en l’aire durant unes setmanes és perquè no és clar quina Administració va a fer la convocatòria.
Fonts sindicals van explicar la setmana passada a aquest diari que la Generalitat li ha demanat al Govern central que li permeta realitzar a ella la convocatòria, “perquè al cap i a l’últim serà Ensenyament el que resoldrà el procés que aquest concloga”, van al·legar. La publicació està doncs a l’espera que el Ministeri d’Educació, que és qui té en aquests moments les competències en ensenyament a Catalunya, done el seu vistiplau a la sol·licitud autonòmica.

“Al PP no li interessa que siga culpa seua el que no es convoquen aquestes oposicions. És més, ens consta que Ensenyament està redactant els annexos de la part pràctica de les proves”, detalla Jesús Martín, de l’àrea d’educació de FETE-UGT a Catalunya. “És un tema que s’ha tractat en la Taula Sectorial, l’òrgan de debat entre sindicats i conselleria, i tenim el compromís que el concurs anirà avant, si ben encara no està feta la convocatòria”, agrega Manel Polit, secretari d’educació en CCOO a Catalunya.

No opina el mateix el sindicat USTEC-STES, majoritari entre el col·lectiu docent, que considera precipitat convocar aquestes proves en unes condicions que “no garanteixen el temps de preparació per als candidats i que poden afectar a la prestació del servei”, ja que es realitzarien en ple curs escolar.

Si finalment la convocatòria no la fa directament el ministeri i en estar cessada la consellera Clara Ponsatí, el govern central podria delegar en el director general de centres públics de la Generalitat, Ignasi García Plata, la persona que ha negociat amb els sindicats les bases de les quals serien les primeres oposicions celebrades a Catalunya en els últims vuit anys en ensenyament primari i secundària.

La Conselleria d’Ensenyament va publicar en la seua pàgina web el passat 25 d’octubre (dos dies abans de la implantació del 155 per part del Govern central) que la convocatòria es realitzarà a llarg d’aquest mes de novembre, amb el propòsit que les proves pogueren iniciar-se a mitjan abril. Les condicions que van a regir l’oposició ja s’havien pactat abans de la intervenció de l’Estat i es van acabar d’ultimar en la Taula Sectorial el passat 10 de novembre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *