El Ministeri d’Educació, Cultura i Esport anuncia un nou Reial decret de FP Dual, que establirà les bases d’aquesta modalitat

El secretari d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, ha anunciat que el ministeri treballa en el projecte del Reial decret de FP Dual, que establirà les bases d’aquesta modalitat de FP en el sistema educatiu, donant resposta a moltes de les demandes realitzades per empreses i centres educatius.

A tal fi, per a l’elaboració d’aquest decret, el secretari d’Estat ha manifestat el desig del Ministeri de “comptar amb tots els actors implicats: alumnes, professors, centres i empreses, però també amb les administracions educatives i els interlocutors socials, perquè siga un text consensuat

En aquest sentit, Marín ha intervingut en la I Trobada FP Dual ‘Una formació innovadora per a un mercat laboral competitiu’, organitzat pel Diari El Mundo i la Fundació Bertelsman, on ha definit la modalitat Dual, com “una extraordinària eina per a la formació pràctica en el centre de treball”.

A més, ha assegurat que el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport s’ha plantejat com a objectiu desenvolupar una oferta d’ensenyaments de Formació Professional adequada a les demandes de la societat i del mercat laboral, per a millorar la ocupabilitat dels estudiants i la competitivitat de les empreses

La FP Dual, gran oportunitat per a la qual espera 100.000 alumnes

En el marc de la II Setmana Europea de la Formació Professional, que culminarà el 20 de desembre amb la signatura d’un Manifest a favor de la FP, segons el secretari d’Estat, estem davant la “gran oportunitat per a aconseguir que la FP es convertisca en una alternativa escollida pels alumnes per la seua qualitat”. Per açò, “la nostra labor ha d’afavorir que els alumnes accedisquen a la vida professional amb una bona formació, però també amb bones opcions d’aconseguir una ocupació i d’emprendre els seus propis projectes de negoci”, ha advertit.

Marcial Marín ha valorat com el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport ofereix 161 títols de Formació Professional, uns estudis cursats en la seua modalitat Dual en 2016-2017 per 24.000 alumnes, sis vegades més que fa quatre anys, amb un nombre de centres que la imparteixen que ha passat de 173 en el curs 2012-2013 a 854 el curs passat, i un nombre d’empreses també multiplicat, en aquest cas per 20.

Així mateix, ha anunciat el gran objectiu de la legislatura, el d’aconseguir la xifra de 100.000 alumnes estudiant FP Dual, que accediran al mercat laboral amb una important formació pràctica que els beneficiarà per a trobar una ocupació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *