El Govern valencià obrirà set noves Escoles Oficials d’Idiomes

La ciutat de València passarà d’una a tres, i hi haurà mediàtiques en les quals qualsevol ciutadà podrà usar materials d’aprenentatge de llengües

El Govern valencià obrirà set noves Escoles Oficials d’Idiomes. Dos d’elles estaran en la ciutat de València, s’obriran sengles centres en els propers municipis de Paterna i Torrent, i uns altres a Sant Vicent del Raspeig (Alacant), Vinaròs i Vila-real (Castelló).

Alguns de les noves escoles eren seccions i a partir d’ara seran centres autònoms, la qual cosa reduirà la burocràcia per als alumnes i potenciarà l’aprenentatge d’idiomes, segons han explicat aquest dimarts el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, el secretari autonòmic Miguel Soler i el director general Rubén Trenzano.

Els dos nous centres de València estan en Benicalap, on fins a aquest moment hi havia una secció, i en el districte de Quatre Carreres, amb seu en l’institut de la Fonteta de Sant Lluís. En total, la Comunitat Valenciana passarà a comptar amb 24 escoles.

L’augment de centres elevarà l’oferta de places del curs 2017-2018 a unes 98.000 places, de les quals unes 85.000 seran ordinàries. Hi haurà, a més, 13.000 gratuïtes per a anglès i valencià dirigides al professorat. Als 14 idiomes que s’ensenyen ara en les escoles se sumaran tres més: neerlandès, finès i polonès.

El pròxim curs, a més, s’engegarà un nou servei obert a tots els ciutadans, la mediateca, que posarà a la disposició dels usuaris materials i recursos. Entre ells, lectures, aules d’autoaprenentatge, models d’exàmens i premsa internacional en diferents idiomes.

No requereix matrícula

No serà necessari estar matriculat en l’escola per a poder utilitzar-los, bastant per a açò traure’s un carnet. En les mediàtiques s’organitzaran, a més, activitats lúdiques i tàndems lingüístics.

Està en preparació, a més, E-idiomes, un servei d’aprenentatge en línia de llengües, que està previst que entre en funcionament per al curs 2018-2019. Aquest curs, no obstant açò, s’ha engegat una modalitat del servei orientat a la formació en anglès i valencià de professorat com a projecte pilot.

La Generalitat ha recordat en un comunicat que en els últims dos anys el nombre de professors de les escoles d’idiomes han augmentat un 15%, fins als 713, mentre que s’han reduït les ràtios en primer curs de 42 a 35 alumnes.

L’augment dels centres d’idiomes s’emmarquen en un pla més ampli per a la millora del coneixement de llengües, que inclou entre altres mesures la contractació d’un miler de persones que té l’anglès com a idioma matern per a treballar com a ajudants de conversa en els centres escolars.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *