INNOVACIÓ EN LES AULES EN L’ENSENYAMENT DEL VALENCIÀ EN IES Dr. PESET ALEIXANDRE

L’equip de pedagogia terapèutica de l’Institut Peset Aleixandre de la localitat de Paterna desenvolupa un programa innovador en l’aprenentatge de la llengua valenciana durant el present curs 2017- 2018.

 

En institut Peset Aleixandre de paterna s’ha desenvolupat durant el present curs escolar un projecte innovador d’ensenyament d’aprenentatge del valencià basat en l’aprenentatge cooperatiu i l’aprenentatge basat en projectes.

El projecte que porta el títol “Cantem al món” s’ha dut a terme durant present curs escolar amb l’alumnat de pedagogia pedagògica de l’institut Peset Aleixandre de Paterna .

Aquest projecte innovador d’aprenentatge de l’ensenyament de la llengua valenciana a través de la metodologia d’aprenentatge cooperatiu i l’aprenentatge basat en projectes ha tingut com a eix vertebrador la música com a mitjà d’aprenentatge de la llengua valenciana .

L’aprenentatge cooperatiu és un procés en equip en el qual els membres es recolzen i confien uns en uns altres per a aconseguir una meta proposada. Per la seua banda l’aprenentatge basat en projectes és una metodologia que permet als alumnes adquirir els coneixements i competències mitjançant l’elaboració de projectes que donen resposta a problemes de la vida real. En aquest cas el producte final que ha desenvolupat l’alumnat ha sigut un CD de música a través de gènere musical de Rap i música Disc en llengua valenciana.

 

En el CD “Cantem al món”, es desenvolupen diferents lletres de cançons que fan referència a experiències i inquietuds que alumnes de 12 a 14 anys tenen en el seu entorn habitual.

Tant per a la creació de les lletres i la composició de la música s’han desenvolupat mitjançant una metodologia d’aprenentatge cooperatiu on a través de les noves tecnologies s’ha investigat, desenvolupat i creat composicions per a l’obtenció del producte final.

Com a resultat han sigut la creació de les següents cançons “ Jo sóc feliç” que fa referència als valors de la família , “ Cridant a la terra “ que posa l’accent als valors del respecte al medi ambient , “Un món meravellós” en què es dóna gratitud al món que ens ha vist nàixer“ ,“Tempestat” que fa referència al canvi climàtic i finalment “Tots Guanyem” una cançó que fa referència al joc infantil.

Durant el desenvolupament d’aquest projecte els objectius que els alumnes de pedagogia terapèutica han sigut capaces d’aconseguir han sigut entre uns altres diferenciar, produir i ordenar oracions, produir alguns tipus d’oracions: interrogatives, negatives, exclamatives, afirmatives, reconèixer els pronoms personals, reconèixer i aplica els demostratius, reconèixer verbs i diferenciar-los de la resta d’elements gramaticals, memoritzar les preposicions ect.

Per tant tot un exemple de model d’aprenentatge integrador en l’ensenyament-aprenentatge de la llengua valenciana on l’alumnat de pedagogia terapèutica l’institut Peset Aleixandre de Paterna se sent protagonista del seu propi aprenentatge.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *