Bullying, violència de gènere i masclisme: les preocupacions dels joves valencians

Tres-cents alumnes de València estan treballant conjunts en la nova edició del programa “Ciutadania”, organitzada per Scholas Occurrentes, fundació impulsada pel Papa Francisco. És la primera vegada que aquest esdeveniment s’organitza en la ciutat del Turia i les seues activitats seguiran tota aquesta setmana.

L’experiència d’aquest Scholas Ciutadania va arrancar dimecres passat 31 de gener en la Universitat Catòlica de València amb la jornada d’identificació de problemàtiques, quan els participants van debatre i van triar els dos temes que més els preocupen de les seues realitats quotidianes. En aquesta ocasió van seleccionar el bullying i la violència de gènere i el masclisme.

Col·legis públics, privats, concertats, xics de diferents religions, d’àmbits soci-culturals oposats conviuen i es complementen en perfecta unió, des del que en Scholas es denomina “aula sense parets”.

 

 

Fins a divendres que ve 9 de febrer, els alumnes participants es donaran cita en el Col·legi Pio XII, on es dividiran en dues comissions (una per problemàtica) i treballaran conjuntament en les seues hipòtesis, causalitats i les seues possibles solucions.

Amb aquesta experiència el que es pretén generar és un lloc de trobada, un espai en el qual se senten protagonistes, on siguen capaços de sentir, i a través d’aqueixes emocions aprofundisquen en els seus problemes per a cercar solucions.

Després de diversos Ciutadania celebrats –dins i fora de les nostres fronteres- Scholas ha detectat que els joves necessiten espais en els quals ser escoltats. L’ambient que s’aconsegueix durant aquesta experiència facilita que ells es comuniquen, i compartisquen vivències i inquietuds desconegudes pels seus propis companys de classe o professors.

Les propostes finals resultants del treball dels xics es presentaren davant les autoritats pertinents que participen en l’acte de clausura del divendres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *