“L’Español ha de ser una llengua global”

El ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha demanat als consellers d’Educació en l’exterior que treballen “en l’expansió de la nostra llengua, esprement tot el potencial que té, i la donen a conèixer en tots els racons del món”.

Així li l’ha dit durant la inauguració de les jornades de treball que van a mantenir aquests consellers a Madrid, on Méndez de Vigo els ha demanat que “aprofiten per a compartir experiències, amb l’objectiu de lluitar perquè l’espanyol és una llengua global”.

“El coneixement d’idiomes és un aspecte clau per a aquest Govern i en la difusió de l’espanyol estem treballant de manera coordinada amb Marca Espanya” –ha dit- alhora que ha incidit en la necessitat que els nostres alumnes coneguen i manegen més idiomes.

En aquest sentit, Méndez de Vigo ha apostat per seguir millorant el coneixement de les llengües estrangeres en els nostres docents a través dels diferents programes que ofereix el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Per a açò ha posat com a exemple el Programa d’Auxiliars de conversa “que compleix més de 80 anys i l’èxit dels quals ha quedat més que demostrat al llarg de tot aquest temps”.

Al costat d’aquestes peticions, Méndez de Vigo ha subratllat el “important paper” que tenen aquests consellers d’Educació en l’exterior a l’hora de “imprimir competències socials, cíviques i culturals. I més concretament, els ha insistit en la necessitat de “convèncer als nostres compatriotes sobre la importància d’Europa”, així com “els valors europeus comuns que ens uneixen a tots”.

“Europa són valors compartits i açò és el que ens fa forts”, ha assegurat.

Treballar pel Pacte d’Estat Social i Polític per l’Educació

El ministre d’Educació, Cultura i Esport ha repassat amb els consellers d’Educació en l’exterior les línies de treball del seu Departament, i concretament, la necessitat d’aconseguir un Pacte d’Estat, Social i Polític per l’Educació “que done certitud al sistema i confiança a pares, alumnes i professors”.

Méndez de Vigo ha dit una vegada més que treballarà perquè “el Pacte arribe com més prompte millor” i venja acompanyat de dos aspectes fonamentals.

El primer, establir una majoria súper qualificada per a la seua eventual reforma, és a dir, “no deixar el pacte al *albur del resultat de les pròximes eleccions generals”. “Es tracta de generar –ha dit- aqueixa confiança i certitud que necessita la comunitat educativa”.

El segon, que aqueix pacte vaja acompanyat en un pacte financer, és a dir, “que tinga mitjans suficients per a dur-se a terme”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *