València: un llibre reuneix les històries de 20 mestres innovadors

El sis de febrer el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, va presentar el llibre “20 mestres del segle XX del País Valencià” (titule original “20 mestres del *segle XX al País Valencià”). Es tracta d’una obra que recupera persones i pràctiques escolars innovadores del segle passat, valorant la història de l’escola valenciana.

El projecte ha sigut coordinat per Carmen Agulló i Vicent Roman, i editat per Edicions 96. A més ha sigut possibles gràcies a la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport.

“20 mestres del segle XX del País Valencià” té l’objectiu de reconstruir i posar en valor la història de l’escola valenciana. Es tracta d’una lectura que compta amb figures rellevants del món pedagògic, que van ser fonamentals gràcies a les seues propostes originals i atrevides per les seues èpoques.

 

Les biografies presents en el llibre són el fruit d’un treball fet per mestres, professors d’escola secundària i universitaris. Aquest treball demostra com es pot confeccionar una trajectòria d’ensenyament passional i apassionada durant una època de forts canvis socials.

El segle XX va ser una època de progrés en el món de la recerca i en el món de l’educació. En aquest període van canviar no solament els objectius i les maneres d’ensenyar, sinó també les necessitats dels alumnes. Per açò, els autors del llibre han seleccionat alguns dels protagonistes més importants d’aquest període, explicant cadascun la seua pròpia història i les seues innovacions.

Cada capítol està dedicat a un mestre: : Natividad Rodríguez Atalaya, Amalia i Ana Carvia Bernal, Antonia Maymón, Maria Ibars, Amparo Navarro Giner, Carmen Valero Gimeno, Francisca Sanchis Ferrer, Adelina Barrés Ballester, Josefina Fernández Casares, Empar Granell, Ricardo Vilar-Negre, José Casasola Salmerón, Rafael Arizo Aparici, Ventura Pascual i Beltrán, Carles Salvador, Enric Soler i Godes, José Quirós García, Ramón Ramia Querol, Melochor Botella Martínez i Vicent Costa Vercher.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *