L´Ateneu Mercantil acull la presentació de “Reflexos”, llibre de peomes de Ferrán Garrido

València totalment ple, amb l’amfiteatre inclòs. Ambient de gala per a assistir a un esdeveniment esperat per centenars de seguidors de Ferran Garrido. Periodista, poeta, directiu de la centenària institució, ensenya de la cultura valenciana i espai acollidor de multitud d’esdeveniments.

 

 

En la taula sobre l’escenari, Carmen de la Rosa, presidenta de l’Ateneu Mercantil de València va donar la benvinguda a tots els assistents i va cedir la paraula al presentador de l’esdeveniment, el periodista Miguel Ángel Pastor (director del programa de Gestiona Ràdio ‘En bona hora’), donant pas a la prestigiosa escriptora Luz Macías, que va dedicar unes paraules a elogiar l’obra i la persona de Ferran Garrido, el qual va passar tota la vesprada molt emocionat.

 

Així mateix, Toni Alcolea, editor de Olé Llibres va relatar l’apassionant procés de creació de “Reflexos” i va llegir el pròleg del llibre, de l’escriptora valenciana Carmen Amoraga, guanyadora del Premi Nadal 2017 i actual Directora General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana.

Els assistents van participar del moment llegint alguns dels poemes que componen el llibre, entre ells Cristina Pons, Presidenta de Afammer, l’antic polític del PNB Andoni Monforte i l’esposa i musa de l’autor, Ana Subiela, a qui Ferrando va dedicar amb tendresa el poema d’amor ‘Necessite tantes llunes’.

 

 

Ana Subiela, esposa y musa del poeta Ferran Garrido, recitando un poema ante el público asistente a presentación de 'Reflejos'. Foto de Manolo Guallart.

Ana Subiela, esposa i musa del poeta Ferran Garrido, recitant un poema davant el públic assistent a presentació de ‘Reflexos’. Foto de Manolo *Guallart.

L’acte va comptar amb l’assistència d’importants representants de la vida cultural, política, empresarial i social de la ciutat de València. Els polítics Juan Carlos Moragues, Delegat del Govern; el diputat nacional José María Xiquet Miguel; així com diversos regidors de l’Ajuntament de València van estar presents.

La cultura va estar representada per Francis Montesinos, dissenyador; l’escriptora, Sofia Carramolino; Enrique Senís, Paco Seoane i el cantant Emilio Solament, entre uns altres. Així mateix, també van acudir alguns dels rostres més representatius de la societat valenciana, com la decoradora Amelia Delhom; María José Moll, Honorable Clavariesa de Sant Vicent; La Cort d’Honor de les Falles 2017; Eduardo Puertes, president de la Confraria de Sant Jerónimo; Vicente Ebri, Cònsol Major de la Llotja de València; Alejandro Noguera, director del Museu L’Iber i Cònsol Honorari de França a València i Castelló; D. Tomás Trenor, vicepresident de l’Ateneu de València i President de l’Associació Espanyola contra el càncer.

Ferran Garrido va signar exemplars de “Reflexos” en el Saló Stolz, on els assistent van gaudir d’un vi d’honor.

 

 

DEU QÜESTIONS PRÈVIES PER A LLEGIR ‘REFLEXOS’ DE FERRAN GARRIDO

1-. Quin sentit personal té escriure poemes?

Per al meu és una necessitat vital… Una vàlvula de fuita. És com un antídot al verí de la realitat

2.- Ja és de dia. Hi ha fam de crear versos?

Sempre. I angoixa si no succeeix.

3.- La vida quotidiana, en clau poètica, es veu de diferent?

Sens dubte. Però no millor o pitjor. Diferent.

4.- La inspiració, va i ve? Explique alguna clau perquè romanga. No la hi ha. La inspiració és inconstant,incontrolable, extemporània i bastant infidel. Però t’ha d’enxampar a punt. És així.

5.- Caminante no hi ha camí…’ Es veu reflectit en poetes de referència?

Sens dubte. En la poesia de Luis Cernuda, d’Antonio Machado, de Luis Rosers, Lorca o Miguel Hernández i, per descomptat, de Jaime Gil de Biedma. I quasi mai perd de vista la càrrega religiosa de la poesia de Dámaso Alonso.

‘Reflexos, poemari de Ferran Garrido Foto de Manolo Guallart.

6.- La poesia és per a tota la vida? En el meu cas, sí.

7.- Ha sentit el temor de no poder acabar un poema? He sentit temor a no poder començar-ho.

8.- Amb una musa com Ana, la seua dona, la poesia és… Deliciosa. Però no és fàcil.

9.- Creu que la poesia íntima pot fer presents als absents? Sens dubte.

10.- A qui li falta dedicar un poema? Sens dubte, encara tinc molts deutes poètics pendents.

Recomanar la lectura de ‘Reflexos’ és poc. Versos compromesos amb el present, el passat, la realitat, els absents i els estimats. Ferran Garrido proposa i permet bussejar a l’interior de l’ésser humà, entre abraçades i laments, amor en el silenci, somnis, ombres i descans.

Com a mostra, el títol d’un poema triat a l’atzar en el seu llibre:

‘Les coses que amo passen per la calor d’una abraçad”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *