LA CONSELLERIA DE EDUCACIÓ AUGMENTARA EL PROFESSORAT D’INGLÉS A LA COMUNITAT VALENCIANA.

El director general de Política Educativa, Jaume *Fullana, va explicar ahir a Alacant a preguntes d’aquest diari que el que estableix la llei són «uns mínims, exigibles i irrenunciables» per a la totalitat dels centres educatius, i que, a partir d’ací, la qual cosa s’ha de procurar és «millorar» i anar a més.

Davant el hándicap amb el qual es troben els centres escolars per la falta de professorat capacitat en anglès per a complir aquests objectius, Fullana assegura que Educació porta «dos anys tractant de corregir la falta de professorat d’anglès per a poder complir el plurilingüisme», i que s’està «corregint i donant passos» en aquesta línia.

Renúncies
Enfront de l’engruixada quantitat de renúncies dels auxiliars natius d’anglès, que han deixat finalment en 300 els contractats en col·legis, el responsable educatiu assegura que des d’Educació es treballa en «estratègies» per a aconseguir el miler d’auxiliars que es va proposar al principi. «Treballem per a corregir el que no funciona perquè una cosa és la planificació i una altra l’execució», va admetre.

En aquesta mateixa línia, i davant els directors de col·legis de tota la província, citats ahir en el saló d’actes de l’Institut Cavanilles d’Alacant a sengles sessions informatives per a explicar-los com adequar els actuals programes lingüístics a les exigències de la llei, *Fullana va explicitar que «com a mínim cada centre ha d’assegurar que tots els alumnes aconsegueixen les competències lingüístiques mínimes però el que volem no és una escola terapèutica de mínims sinó una escola de màxims, i que un alumne puga arribar al C1». Així que els va animar a sol·licitar els «recursos» que necessiten para, partint dels citats mínims, aspirar fins al 25% de l’ensenyament en anglès i el 50% en valencià, que és el que «promou» Educació.

Fullana va assegurar que la immensa majoria dels col·legis va a poder utilitzar pràcticament el mateix programa plurilingüe que van aprovar en els claustres i consells escolars seguint les directrius del decret plurilingüe de 2017 ja derogat, i que en qualsevol cas, la qual cosa no pot fer cap centre és «anar cap a arrere en l’ensenyament del valencià».

És el mateix que contemplava aquell decret derogat que per a Jaume Fullana «es millora amb la llei que el seu objectiu no és tant un ensenyament equilibrat sinó una competència en llengües equilibrada i real, per al que cal recórrer un camí partint de la situació actual», mai anant a menys. Fullana va concloure que els col·legis podran accedir a la plataforma online d’Educació per a adequar el plurilingüisme a partir de matí, dijous.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *