Méndez de Vigo assegura que el MIR Educatiu oferirà beneficis a tota la societat

El ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, en la seua intervenció en el Senat del 20 de febrer de 2018, va subratllar els avantatges del MIR Educatiu, una proposta en la qual treballa el seu Departament per a millorar la qualitat de li ensenyament i per a millorar la formació dels ensenyants espanyols.
“El MIR tindrà uns beneficis que arribaran a tota la societat i la nostra proposta compta amb la participació de tots els implicats”, va dir el Ministre.
Segons Méndez de Vigo, el MIR Educatiu tindrà cinc objectius:
atraure als millors cap a la professió docent;
adaptar la formació inicial a les necessitats actuals, adequant també l’oferta a la demanda real de professorat;
configurar un nou sistema d’accés a la docència basat en l’esforç, la vocació i la implicació personal;
potenciar la formació permanent del professorat;
potenciar el desenvolupament d’una carrera professional.
A més, el MIR exigeix elaborar un sistema d’accés al professorat que atraga als millors professionals amb vocació d’estabilitat, permanència i previsibilitat. És a dir, una necessitat en línia amb els objectius establits pel Consell Europeu del 2014.
Íñigo Méndez de Vigo va parlar també de l’abandó escolar primerenc, un problema que afecta la societat, tan espanyola com a europea. El Ministre va recalcar que Espanya va tancar l’any 2017 amb una taxa del 18,28%, quan l’any 2008 aqueixa taxa aconseguia el 31,7%. En aquest sentit, segons el Ministre, Espanya aconseguirà baixar al 15% la taxa d’abandó escolar dins del 2020, un objectiu lloc per la Unió Europea. “Avui dia hi ha 7 Comunitats Autònomes que ja estan per sota del 15% acordat en l’estratègia 2020. No obstant açò” – va concloure el Ministre – “queda treball per fer”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *