Espanya i Tunísia col·laboraran en matèria de Formació professional

Espanya i Tunísia col·laboraran bilateralment en matèria de Formació Professional. És el que van establir el dilluns 26 de febrer de 2018 el secretari d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, i el ministre de Formació Professional i Ocupació de la República de Tunísia, Faouzi *ben Abderrahman, signant un Memoràndum d’Enteniment.

L’objectiu de la col·laboració entre els dos països és comparar els seus propis models de Formació professional, per a entendre el que el mercat laboral i els sectors productius demanen. També, Espanya i Tunísia desitgen intercanviar informacions sobre els procediments que estableixen els nivells, els títols i els certificats de Formació professional, per a després intentar homologar-los.

Per tot açò, el Memoràndum inclou l’elaboració d’un estudi comparatiu, que analitze les característiques d’alguns títols professionals, la qualitat d’ensenyament i les relacions entre els centres de formació i el teixit productiu. Una vegada analitzat i entès el context tant formatiu com a laboral, els dos països podran establir el reconeixement mutu de títols de formació professional dels seus propis sistemes educatius.

A més, l’acord inclou la possibilitat d’establir un intercanvi d’estudiants i formadors entre els dos països. Aquesta col·laboració podria desenvolupar-se treballant sobre projectes centrats en les Tecnologies de la Informació i Comunicació. Per a realitzar aquest últim punt, Espanya i Tunísia crearan un comitè tècnic que es reunirà una vegada a l’any.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *