COVAPA renova la seua junta directiva

La seu de la Confederació Valenciana de  APAs_AMPAs, -COVAPA-, situada a Alacant, va acollir 23 de març la celebració de les seues assemblees generals 2018, en la qual va ser aprovada unànimement la gestió 2017 realitzada en l’últim any de legislatura de la junta directiva triada en 2014 presidida per Ramón López Cabrera, que va tenir unes emotives paraules d’agraïment i reconeixement a la labor realitzada per tots els membres que han format part de les successives juntes directives des que en 2010 assumira les tasques en la nostra organització autonòmica, així com al seu equip tècnic.

En assemblea general extraordinària celebrada amb posterioritat, va ser presentada la candidatura encapçalada per Lorenzo Tendero Villa i composta per catorze membres pertanyents a les tres federacions provincials integrades en COVAPA, les FAPAs “Gabriel Miró” d’Alacant, “Humanista Manuel Tarancón” de Castelló i “9 d’octubre” de València.

Una candidatura que equilibra experiència i renovació i que, segons va manifestar el candidat en la seua presentació, reuneix valors com a sensibilitat, empatia, joventut, fidelitat, eficàcia, lluita, coherència, tenacitat, perseverança, polivalència, experiència i il·lusió per a dur a terme el programa de treball del cuatrienio 2018-2022 de COVAPA, l’organització d’àmbit autonòmic genuïna de la Comunitat Valenciana, la que va nàixer en temps d’una incipient democràcia i un novell moviment associatiu de pares i mares d’alumn@s. Lorenzo Tendero va expressar el seu agraïment a totes les persones que des de la seua constitució han aportat el seu esforç, dirigint unes emotives paraules al seu antecessor en el càrrec.

La candidatura a nova junta directiva de COVAPA, que va rebre el respatler unànime dels delegats i delegades de l’assemblea està composta per:

President: Lorenzo Tendero Villa

Vicepresident: Ramón López Cabrera.

Vicepresident: Luciano Ferrer Pons

Vicepresident: Rafael Peña Gordon

Secretari General: Juan Miguel Gómez Hernica

Secretària de Finances: Isabel Durá Pinteño

Vocals: Azorín González, Elías

                García Guerricagoitia, Fernando

                López Martínez, Miguel Angel

                Marbre Fernández, José

                Rubira de Rojas, Esther

               Sáez Martínez, Paloma

               Serna Crespo, Cristina

              Terrer González, Sonia Celia

Entre els objectius a destacar del nou programa de treball que emprendrà la ja nova junta directiva de COVAPA, es troba seguir consolidant la nostra estructura autonòmica, afavorint i atenent les necessitats i prioritats de les seues federacions membre i per tant, de les seues APAs_AMPAs integrades, reforçant per a açò el seu equip tècnic mitjançant la incorporació a ell de persones que acumulen experiència i coneixements en tasques relatives al moviment associatiu de pares i mares d’alumnat i cercant noves fórmules de finançament que milloren nostres recursos.

COVAPA reforçarà la seua àrea d’assessorament per a atendre les demandes de nostres APAs_AMPAs, el dia a dia que els preocupa i ocupa en totes aquelles tasques que han d’escometre com a responsables d’associacions de pares i mares i membres del consell escolar dels seus centres.

La idoneïtat del moment en el qual ens trobem, caracteritzat per unes contínues referències als reptes que ha d’assumir el sistema educatiu en una societat avançada, la nova, actual i ja reiteradíssima possibilitat de l’establiment d’un pacte educatiu és també una de les prioritats per a la nova junta directiva de COVAPA, que partint del document “PER UN PACTE EDUCATIU. 22 objectius, 121 mesures. Més qualitat, més participació”, elaborarà una proposta per a ser presentada en els estaments que corresponga. Les campanyes específiques Infraestructures Educatives, Promoció de l’Escola Pública, Plurilingüisme, Assetjament Escolar, Educació Especial, Escola Rural, Altres necessitats en l’escola, Escola i Famílies, Abandó Escolar, Pobresa Infantil, Temps Escolars, Coeducació, Planificació Educativa i Protecció del Menor, formen part del programa de treball de la nova junta directiva aprovat unànimement, que seran empreses, assumint el repte de convertir a COVAPA en un estament social, capaç d’intervenir en el sistema educatiu valencià, però també en la societat i quantes realitats li siguen possible, ja que la importància de l’educació dels nostres fills i filles fa que gens del que ocórrega en la societat ens resulte aliè, doncs ells viuen a la Comunitat Valenciana i volem que aquesta els de una resposta global a les seues necessitats educatives i formatives. El president de COVAPA, Lorenzo Tendero Villa va ressaltar la gran responsabilitat que assumeix la nova junta directiva per a dur a terme un projecte il·lusionant i aconseguir una participació real de les famílies en l’escola pública, democràtica i de qualitat en la qual creiem, la que es mereixen els nostres fills i les nostres filles.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *