La UNED destina més d’un milió i mitjà d’euros a la recerca i internacionalització de la universitat.

La UNED ha destinat més d’un milió i mitjà d’euros, en el marc del segon eix de les seues Orientacions Estratègiques per al període 2018-2021, a la Recerca i Internacionalització de la universitat com a elements imprescindibles de la cultura científica actual, segons ha informat la institució.

En aquest sentit, la universitat assegura que és “conscient” de la seua responsabilitat en el foment de la recerca científica i tècnica com a factor essencial per a desenvolupar la competitivitat mitjançant la creació d’un entorn econòmic, social, cultural i institucional favorable al coneixement i a la innovació, així com en l’impuls de la transferència com a unió entre les diferents àrees del saber i la formació d’equips internacionals i multidisciplinaris.

Per açò, la UNED ha engegat un total de catorze accions concretes, dotades en total amb més d’1.500.000 euros que arrepleguen accions diverses com a ajudes a la mobilitat internacional i als contractes pre i posdoctorales, Premis Extraordinaris, suport econòmic per a la creació de noves empreses de base tecnològica i la sol·licitud de patents d’invenció, així com per a la participació en projectes internacionals.

D’aquesta forma, el primer objectiu general del ‘Pla de Promoció de la Recerca i Internacionalització 2018’ està dirigit a reforçar la recerca i la transferència, per a açò s’han establit quatre àrees de treball destinades al reconeixement, promoció i retenció del talent i l’excel·lència de la recerca.

Així mateix, el pla està destinat a alinear la política internacional de recerca de la UNED amb els Programes Marque, com el programa ‘Go to Europe’, així com a prioritzar la transferència del coneixement i fomentar la divulgació científica com a element essencial de les polítiques de recerca i a altres qüestions variades com el manteniment i renovació del material necessari per al treball científic.

Finalment, l’altre gran objectiu del ‘Pla de Promoció de la Recerca i Internacionalització 2018’ de la UNED és impulsar la internacionalització de la mateixa i el desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats en l’Agenda 2030.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *