Al voltant de 700 rectors de tot el món debatran a Salamanca el futur universitari.

La trobada serà al maig i cercarà igualment solucions als problemes actuals de la societat

La Universitat de Salamanca (USAL) reunirà, el 21 i 22 de maig, a prop de 700 rectors d’institucions acadèmiques de tot el món per a debatre sobre el futur universitari, i cercarà, també, solucions als problemes actuals de la societat.

Així ho va destacar el rector de la USAL, Ricardo Rivero, durant la presentació de la jornada, en la qual també van participar l’alcalde de Salamanca, Alfonso Fernández Mañueco; i el president de Santander Universitats, Matías Rodríguez Inciarte.

En aquest sentit, va explicar que la IV Trobada Internacional de Rectors «Universia», que se celebrarà sota el lema «Universitat, Societat i Futur», comptarà amb 13 sessions, entre les quals destaca la dedicada a la configuració de l’Espai Euro-Iberoamericà d’Educació Superior, on Salamanca vol tenir una importància cabdal «com a pont entre els sistemes universitaris europeu i americà», va assenyalar el rector.

També Rivero va posar l’accent en el «compromís social» de la institució de Salamanca «en la generació de riquesa i oportunitats per als seus entorns geogràfics», així com en el seu paper com a «element de transformació social i acadèmica palanca, que deia Unamuno».

El rector de la USAL va assegurar que «com més gran siga el percentatge de població que accedeix a l’Educació Superior, majors seran les oportunitats de desenvolupament d’aqueix país».

Fernández Mañueco, per la seua banda, va agrair a Universia que convertisca a Salamanca en la «capital mundial de l’Educació Superior» durant la celebració d’una «ocasió històrica» com és el VIII Centenari de la Universitat de Salamanca.

L’alcalde va explicar que la trobada és «un esdeveniment d’Estat» que reconeix a la USAL com a «lloc al que han vingut els millors a aprendre, ensenyar o investigar», i que aquesta efemèride ha de servir «no solament per a reconèixer la història i el passat, sinó per a projectar-nos cap al futur» dins d’un camí destinat a «aprofundir en el progrés de la societat, en la qualitat de vida de les persones i en la democràcia», informa Ical.

A més, Matías Rodríguez Inciarte va afirmar que durant la jornada es tractarà d’establir «una guies generals per a avançar» en el desenvolupament de les universitats, també en el marc pressupostari.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *