Educació aprova el grau de Gastronomia de la Universitat d’Alacant perquè s’impartisca el pròxim curs

El títol arranca a Alacant amb 75 places – Els set xefs amb estel Michelin de la província impartiran classe en el màster de «Arrossos i alta cuina»

El Ministeri d’Educació, a través de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat (ANECA), ja ha donat el vistiplau al grau de Gastronomia i Arts Culinàries de la Universitat d’Alacant, per la qual cosa podria arrancar el pròxim curs. Així ho ha anunciat la institució docent durant un acte celebrat ahir en el qual els set xefs amb estel Michelin de la província van mostrar el seu suport als nous estudis. Els cuiners serà professors en el nou màster de «Arrossos i alta cuina mediterrània aplicada» que impartirà la Universitat d’Alacant el pròxim curs dins el seu projecte de Gastronomia.

El grau comptarà amb 75 places i tindrà una durada de quatre anys. L’objectiu és «formar a professionals i gestors de negocis de gastronomia, com poden ser restaurants o empreses de catering», segons va explicar ahir Enrique Herrero, vicerector d’Estudis i Formació de la Universitat d’Alacant.

La recerca serà una part important d’aquests nous estudis, per al que ja es compta amb una dotzena de grups que actualment treballen en la institució docent amb temes relacionats amb la gastronomia, «des de la conservació d’aliments, a l’embalatge, passant per dieta saludable».

Per a engegar aquest nou grau, la Universitat d’Alacant ha tingut en compte la demanda insatisfeta en els cicles formatius de FP mitjana i superior, relacionats amb la «Hostaleria i Turisme», així com amb les «Indústries Alimentàries», que en els últims anys ha crescut exponencialment fins a un 44%; a més dels requeriments que parteixen del propi sector davant la necessitat de professionals en hostaleria, restauració, gastronomia i alimentació.

El grau en Gastronomia i Arts Culinàries forma part d’un projecte global de la Universitat d’Alacant entorn de la Gastronomia, que explicarà a més amb un màster de «Arrossos i alta cuina mediterrània aplicada». Els set xefs amb estel Michelin de la província han donat el seu suport a aquest màster en el qual impartiran classes magistrals i oferiran pràctiques en els seus restaurants. Es tracta de Quique Dacosta, Alberto Ferruz (restaurant Bon Amb), Kiko Moya (restaurant L´Escaleta), Nazario Cano (restaurant El Rodat), Susi Díaz (restaurant La Finca), María José San Román (restaurant Monastrell) i Rafa Soler (restaurant Audrey´s).

En aquest mateix plànol, des de la Universitat d’Alacant, s’ultimen els detalls perquè pròximament es present en Denia el Centre Gastronòmic del Mediterrani, «una aposta que aglutinarà sota una mateixa marca activitats docents, projectes de R+D+i i activitats d’extensió universitària», segons es va destacar ahir en el transcurs de l’acte. Serà aquest Centre calme del màster de «Arrossos i alta cuina mediterrània aplicada» de la UA. En paral·lel, i com a reforç del projecte, també s’ha engegat la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic que dirigeix el catedràtic en Medicina de la Universitat d’Alacant, Josep Bernabéu. El seu objectiu és desenvolupar activitats relacionades amb la recerca, la divulgació, la sensibilització, la formació i la promoció de l’alimentació saludable a través de l’avanç en el coneixement, el desenvolupament i la innovació en el camp de les ciències gastronòmiques i les arts culinàries.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *