La millora salarial als associats segueix sense una resposta concreta aquesta per Educació.

  • Esperarà a resoldre amb el Govern la carrera professional de les universitats
  • Convocada la vaga indefinida de professors associats de la UPV a partir del 16 d’abril
  • El Govern qüestiona el pagament de la carrera professional en els campus

Nova garrotada del Govern central a la política de la Conselleria d’Educació. I, de nou, amb conseqüències importants, aquesta vegada per al professorat associat, ja que el departament que dirigeix Vicent Marzà va afrontar ahir l’esperada reunió de la taula negociadora del conveni col·lectiu de les universitats públiques valencianes amb males notícies en aquest sentit.

Un dia abans es coneixien els dubtes que té el Govern sobre la legalitat de la implantació de la carrera professional entre el personal docent, investigador i administratiu dels campus. Encara que en la Delegació del Govern no tenien ahir constància d’aquesta informació, fonts de la Conselleria van confirmar que, efectivament, l’Executiu de Mariano Rajoy pretén convocar una comissió bilateral entre ambdues administracions abans de portar la mesura al Tribunal Constitucional.

El que el Govern qüestiona és que, sense pressupostos de l’Estat per a 2018, la Generalitat no pot aprovar una partida que, en la pràctica, suposa un augment salarial per a les plantilles universitàries. Fuentes d’Educació van avançar que, en la reunió amb els representants del Govern, es transmetrà que açò és una competència autonòmica, en contra del criteri de l’Administració central.

I açò és el que es va explicar ahir en la taula amb els representants de les universitats i els sindicats. Açò i que, donada la situació d’incertesa creada, la Conselleria no pot garantir a dia d’avui que una pujada salarial per al professorat associat vaja a ser factible. «No se sap encara de quina forma pot afectar el requeriment del Govern sobre la carrera professional del personal docent i investigador (PDI) i el d’administració i serveis (PAS)», van admetre fonts de Campanar.

Cal recordar que en 2016 es va pactar un calendari d’aplicació progressiva del complement salarial que suposa el reconeixement de la carrera professional. En 2017 es va començar pel 33%, per a açò es va habilitar una partida de 8 milions. D’aquesta manera, el calendari contemplava per a 2018 arribar al 66%, per a açò la Conselleria havia reservat 18 milions, partida que ara qüestiona el Govern central. És més, arribar al 100% en 2019 -tal com establia el calendari- estava pressupostat en aproximadament 29 milions d’euros.

Sense saber de quina manera podrà aplicar-se ara la carrera professional, l’Administració autonòmica no vol assegurar que vaja a autoritzar una millora salarial per als associats, en vaga en la Universitat de València i anomenats a ella en la Politècnica de València a partir del 16 d’abril. La premissa ací de la Conselleria era que el col·lectiu tinguera un «sou estandarditzat», sense diferències entre campus.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *