Posseir un títol master és necessari en aproximadament la meitat de les ofertes d’ocupació.

Molt poques ofertes d’ocupació de les quals es llancen al mercat laboral exigeixen el requisit mínim per als aspirants de tenir un màster o un títol de postgrau, en global, el 2%, segons un informe de Springs Professional, una filial d’Adecco dedicada a la selecció de directius. No obstant açò, aquest percentatge augmenta fins al 39,2% si es prenen solament les ofertes destinades a universitaris.

Aquest tipus de formació de postgrau és el que ofereix sous més alts en l’entrada a l’ocupació, doncs el salari mitjà se situa en els 30.943 euros anuals. És la quantitat més alta d’acord al nivell de titulació requerida, més fins i tot que un doctorat, quan el sou mitjà és de 28.412 euros, o la carrera universitària, que aconsegueix els 26.725 euros.

En la taula que presenta al filial d’Adecco les retribucions més baixes, amb una mica més de 15.000 euros, són les que no requereixen titulació acadèmica alguna o les que demanen l’Educació Secundària Obligatòria, 15.107 euros o 15.133 euros, respectivament.

Assessors jurídics i directius

Entre les branques d’activitat que més demanda de formació de postgrau hi ha és l’assessoria jurídica, que ho fa en quasi el 20% de les seues ofertes. En les activitats relacionades amb Internet aquesta formació és reclamada en el 16,9% d’ocasions. Lluny ja apareixen les altres branques com la consultoria general (11,8%), la informació i l’assessorament (10,7%) i la recerca (10,2%).

En l’informe es posa en relleu la relació directa entre l’exigència d’algun tipus de formació de postgrau i la responsabilitat del lloc que es va a exercir. Per exemple, en els càrrecs directius el MBA és reclamat en quasi la meitat de les ofertes, el 45,7%.

Per categoria, quan es tracta de cobrir llocs de directors generals, de caps de recursos humans o màrqueting la formació de postgrau és un requeriment de més del 50%.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *