Segons estudis es menteix en més del 50% dels casos a l’hora d’aconseguir treball

El 65% dels treballadors considera que existeix una bretxa o manca de capacitats en relació al que demanda el mercat laboral actual

Mentir en el currículum no és alguna cosa nou i tampoc alguna cosa excepcional. Un de cada quatre espanyols ho fa per a avançar en la seua carrera professional. Així es desprèn de l’estudie «Manques de Capacitats» elaborat per la plataforma de formació global en línia Udemy.

Els problemes econòmics han deixat al descobert en els últims anys una forta competitivitat en el mercat laboral. Cal destacar enfront de la resta de candidats i per a açò, alguns no dubten a engreixar els seus coneixements sobre el paper. Els espanyols(24%), al costat dels mexicans (21%) es col·loquen al capdavant a l’hora de mentir en el currículum, LinkedIn o fins i tot en les entrevistes, segons aquest estudi. En l’altre extrem es troben Brasil i França, on aquesta predisposició a unflar el CV disminueix fins al 10%.

Aquesta competitivitat en l’ocupació té un impacte directe en les expectatives de creixement laboral. L’informe assegura que a Espanya quasi 7 de cada 10 treballadors han rebaixat les seues expectatives laborals, la qual cosa fa que el nostre país lidere aquest rànquing. En el pol oposat es troben els treballadors alemanys i nord-americans, amb tan sol un 37% i 39% respectivament.

A Espanya, el 65% dels treballadors considera que existeix una bretxa o manca de capacitats en relació al que demanda el mercat laboral actual, mentre que en països com Alemanya o Mèxic estan encara més convençuts d’açò. Brasil, amb un 98%, és el país on més força cobra aquesta creença.

De la mateixa forma, l’estudi també desvetla que solament 3 de cada 5 treballadors espanyols pensen que el nostre mercat laboral és competitiu o molt competitiu, una xifra per sota de la qual solament es troba França, on amb prou faenes el 56% dels treballadors creuen que el mercat laboral francès és competitiu.

Respecte a la formació acadèmica, Mèxic se situa al capdavant, amb un 84% d’enquestats que afirma que la seua educació li va preparar adequadament per al seu treball. A Espanya, 7 de cada 10 treballadors estan satisfets i els francesos són, en canvi, els més disgustats amb l’educació rebuda i tan sol el 47% d’ells creu que els va preparar correctament per a la vida laboral.

Encara així, a nivell general, els treballadors de tots els països estudiats estan cada vegada més conscienciats de la importància d’actualitzar-se constantment per a mantenir-se competitius en el mercat actual.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *