El projecte de formar als menors responsablement en internet anomenat PantallasAmigas, rep un premi per part de YouTube.

Ha sigut guardonada per Google amb el «Botó de plata», en superar els 100.000 subscriptors en Youtube, que té 15.000 visites diàries de mitjana des de fa nou anys.

Han passat ja catorze anys des que va nàixer PantallasAmigas per a ajudar a menors d’edat i les seues famílies a reflexionar i aprendre com desembolicar-se de forma segura i saludable en la Xarxa. Haver plasmat aquesta filosofia en el seu canal de YouTube ho ha convertit en l’espai online preferit perquè xiquetes, xiquets i adolescents consulten, conversen, compartisquen, es recolzen mútuament i participen en la construcció d’un internet cada vegada més segur i saludable.

Amb gran presència en tots els països de parla hispana, gràcies al seu llenguatge audiovisual senzill i intuïtiu, les històries animades són utilitzades tant en llars i escoles com per periodistes o policies, en la feina de casa de sensibilització, formació i prevenció en els més diversos llocs del món.

L’acte de lliurament del guardó s’ha celebrat en les oficines de Google Espanya, i va comptar amb la presència de María del Pilar Gonzálvez Vicente, Directora General de Serveis a la Família i la Infància; Francisco Ruiz Antón, Director de Polítiques i Assumptes Públics de Google per a Espanya i Portugal; i Jorge Flores Fernández, fundador i Director de PantallasAmigas.

Dieta digital audiovisual per a totes les capacitats

Sabent que el llenguatge natural de les noves generacions és eminentment audiovisual, PantallasAmigas va apostar des de l’inici per aqueixa via de connexió i comunicació. El canal està compost per més cent animacions pedagògiques que mostren nous enfocaments i estratègies per a treballar les habilitats requerides en l’exigent món de la hiperconectividad. La representació de situacions de la vida digital quotidiana de forma senzilla i amable les fan adequades per a tots els públics, tant per als qui tenen coneixements avançats sobre Internet com per a persones, pares i mares en moltes ocasions, que estan a l’altre costat de la bretxa digital.

D’igual manera, l’estil pedagògic, intuïtiu i directe de les històries animades permet que persones amb diversa capacitat intel·lectual o auditiva també puguen gaudir i aprendre amb elles. Els continguts del canal estan aprovats per a YouTube Kids, aplicació que facilita a les famílies un entorn d’oci i educatiu idoni per a les necessitats infantils.

Participació, promoció i protecció en Internet

Testimoniatges i comentaris compartits en el canal per la seua comunitat mostren fins a quin punt els menors se senten identificats i volen involucrar-se participant en la conversa i ajudant als seus iguals a reflexionar i prevenir les diferents formes de victimització de les quals poden ser objecte.

Fer-ho en un entorn com YouTube, un espai en el qual les persones joves ja estan, ha possibilitat que xiquets i xiquetes es preocupen per la seua seguretat online de forma natural. Sense que ningú li l’exigisca, consulten, aprenen i segueixen recomanacions, comparteixen les seues experiències i consells, s’ajuden entre si, etc. Ho fan en un context de confiança supervisat que fomenta una ciutadania digital responsable en el qual a més d’inspirar-se, compten amb l’ajuda de professionals sempre que la necessiten.

Flores ha mostrat la seua emoció per fer del canal «un lloc de trobada, una comunitat al gust dels més xicotets, on acudeixen per a divertir-se, aprendre i compartir. La seua acceptació i inclinació és el nostre major assoliment, la identificació que ens mostren. Ens han acceptat, sent conscients de la nostra labor i prenent-la com a pròpia. El treball de la nostra organització és molt més ampli i divers, però el canal ens dóna la satisfacció del contacte directe i diari amb milers de xiquetes, xiquets i adolescents. És sens dubte també una enorme responsabilitat».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *