La Unesco col·labora amb La Passarel·la de les Arts per a un dia a la seda

La Passarel·la de les Arts de València tornarà del 6 al 10 de juny i dedicarà un dia exclusivament a la seda sota l’afavorit de la Unesco, que ha reconegut l’esdeveniment proporciona una oportunitat a l’herència comuna de la Ruta de la Seda i està en línia dels objectius i iniciatives de la Unesco Silk Road. L’organització del certamen ha destacat en un comunicat que aprofitarà aquesta circumstància per a contribuir a la difusió d’artistes valencians. Sota aquesta premissa, comptarà amb activitats centrades en la seda i la seua promoció.

En el dia dedicat a aquest material, l’esdeveniment comptarà amb una conferència del coordinador mundial del Programa Unesco Silk Road, Ali Moussa Ive. A més, el president internacional del programa Unesco Ruta de la Seda, José María Xiquet, al costat del de la Confraria de Sant Jerónimo, Eduardo Puertes, presentaran a exposició dedicada a aquest teixit. La mostra comptarà amb les indumentaristas oficials de les Falleres Majors 2018, Margarita Vercher i Eugenia Puertes i recorrerà des de l’embrió de la producció de la seda a través dels dibuixos de Silvia Esteve i les teles de Vives i Marí, fins a la confecció final amb un ‘showroom’ d’indumentària tradicional.

En sedes aplicades a la moda actual, el certamen inclourà els dissenys de seda tradicional en la moda actual de Valentín Herráiz i els vestits de sedes pintades a mà d’Ángeles Esparza. També es podrà visitar l’exposició sobre la ruta de la seda a València i les seues connexions amb Xina, de l’Agència Valenciana de Turisme.

Carlos García-Calvo, padrí

La quarta edició de la Passarel·la de les Arts tindrà a l’escriptor i periodista Carlos García-Calvo com a padrí d’aquest esdeveniment anual que engloba artistes de diferents camps i pren la moda com a eix central. El televisiu periodista se suma així a Passarel·la de les Arts, després dels apadrinamientos de Valentín Herráiz, Vicente Gracia i Francis Montesinos en anteriors edicions. Segons la presidenta de l’Associació Passarel·la de les Arts, Ana Carreño, enguany el certamen ha volgut “donar un salt qualitatiu, ja que les seues activitats han aconseguit l’afavorit internacional de la Unesco”.

Tres dies de desfilades

La Passarel·la de les Arts comptarà amb tres dies de desfilades en els quals, sota la direcció de Carla Cristina, onze dissenyadors mostraran les seues col·leccions. “Hem volgut que les ciutats de la Comunitat estiguen representades, al costat d’altres dissenyadors convidats i col·lecciones càpsula, mantenint també la nostra filosofia de llançadora de joves talents”, han precisat des de l’esdeveniment. El certamen comptarà amb la moda de Gilles Ricart, Valentín Herráiz -que entra amb nova marca Valentia-, Vicente Vaquer, Fernando Aliaga, Zoraida Cases, Antonio Faus, Pablo Escudero, Miguel Carbonell i els joves talents Ester Canet, Alba García i Gema Ros. Així mateix, El Corte Inglés oferirà una desfilada de moda banye.

Els estilismes de perruqueria seran a càrrec de José Tellez i el seu equip; mentre que per al maquillatge comptaran amb Gloss Make Up Club i ‘backstage’ a càrrec de Savina Arnau i Marian Romero. Com a nova incorporació a les arts, la Passarel·la introdueix per primera vegada una Taula Literària d’Escriptors Valencians, amb les intervencions dels autors Marta Querol, Sebastián Rosegue i els televisius Vicente Garrido i Ferran Garrido, moderada pel director del Museu L’Iber, Aleandro Noguera, des de fa un any Cònsol Honorari de França i responsable cultural de passarel·la de les arts.

L’art, pintura i escultura serà a càrrec del promotor d’art Miguel Piqueras, també president de l’Associació Acudisca, que portarà en exposició obres d’artistes com Natividad Navalón, Lidó Rico, Pepe Morea, Helga Grollo, Andrés Vicente Blasco i obra de col·lecció privada del propi promotor. No faltarà la cita solidària, enguany amb una sopa còctel amb benefici íntegre a favor de la Fundació Xicotet Desig. Totes les activitats de Passarel·la de les Arts d’enguany són d’entrada lliure i gratuïta fins a completar aforament.

Passarel·la de les Arts és una mostra multidisciplinària on es presenta una Passarel·la central dedicada a la moda amb la participació de talents emergents al costat d’uns altres de renom, nacionals i internacionals, que actuen com a mentors o “padrins” de les noves propostes. Al voltant d’aquesta passarel·la, mostres de pintura i escultura, xarrades i col·loquis sobre disciplines com el cinema, la moda, l’art o la indústria cultural, música en directe, trobades empresarials del sector, o cites gastronòmiques donen forma a unes jornades en les quals “València convida al món a participar del seu potencial i riquesa artística”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *