Les escoles velles de El Palomar es converteixen en centre cultural i esportiu amb ajuda de la Diputació

Les escoles velles de El Palomar han reobert les seues portes. Una ambiciosa remodelació ha permès convertir el vell edifici en un centre on practicar esport en condicions dignes. Una transformació sufragada amb fons provincials que el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha volgut conéixer en companyia de l’alcalde del municipi, Jordi Vila, el dia previ a la seua posada en funcionament.

“Aquest tipus d’obres són l’exemple que la Diputació segueix apostant pel municipalisme i la llibertat d’acció dels alcaldes i alcaldesses, que són els qui millor coneixen la realitat dels seus veïns i veïnes”, ha manifestat el president en el seu recorregut per les instal·lacions del centre, on una representació de veïns i veïnes del Palomar ha realitzat una exhibició inaugural, després de la important rehabilitació escomesa.

Aquest canvi ha permès traslladar activitats com pilates, aeròbic o classes de ball d’una sala polivalent de l’edifici de l’ajuntament a aquest nou emplaçament, amb dues sales adequades per a la pràctica esportiva. “D’aquesta forma estem prestant un servei de gimnàstica de manteniment i un lloc en el qual assajar coreografies que va a ser utilitzat per usuaris i usuàries de totes les edats”, ha subratllat Vila.

Un centre cultural

A més de rehabilitar l’edifici vell, El Palomar s’ha proposat condicionar un de nou, a l’entorn de l’antiga escola, de superfície similar, per a exercir la funció de centre cultural. “Ens semblava molt simbòlic convertir aquest edifici de rellevància local en un espai dedicat a la cultura en el qual realitzar concerts, exposicions, obres de teatre i altres usos veïnals”, ha posat en valor l’alcalde. “Amb aquesta inversió, El Palomar s’assegura recuperar la seua història i donar-li una nova vida a una instal·lació perquè aguante altres 60 anys més”, ha defensat Rodríguez.

 

Noves inversions

Aquesta significativa remodelació integral ha sigut possible gràcies a les vies de finançament facilitades per una corporació provincial que ha destinat 574.773 euros a El Palomar entre 2016 i 2017, una quantitat molt superior a la qual va rebre aquesta localitat de la Vall d’Albaida entre 2014 i 2015, quan van arribar 322.865 euros de diferents plans provincials.

Els treballs d’adequació de les escoles velles es completaran amb nous fons procedents de la Diputació de València. En total, està previst que aquesta localitat de prop de 600 habitants reba uns 385.000 euros entre 2018 i 2019 a través de les diferents subvencions i plans d’ajuda de la corporació provincial, com el de danys causats per pluges, el Pla de Camins i Vials, el pla de millora d’espais educatius i equips socials de base, la part proporcional del Fons de Cooperació, el SOM 18-19 i el Pla d’Ocupació 2017-18.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *