L’ensenyament en castellà sàrria garantida en la reforma educativa del Govern

La portaveu del Govern i ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha manifestat aquest dissabte a Salamanca que la reforma educativa en la qual treballa l’Executiu «garanteix l’ensenyament, l’aprenentatge, tant oral com escrit, de la llengua castellana, que és la llengua oficial en tot l’estat i la garanteix en tot el territori nacional».

Durant una trobada amb els mitjans de comunicació a Salamanca, abans de participar en l’Escola de Govern del PSCyL, Celaá ha remarcat que la proposta és «absolutament constitucional» i que «es reserva més del 55 per cent de tot, en el repartiment de totes les matèries, també de la llengua castellana».

No obstant això, en resposta a aqueixes crítiques del Consell Escolar de l’Estat, ha apuntat que l’informe d’aquest organisme encara no els ha arribat i que quan així siga, creu que serà la setmana vinent, el Ministeri estudiarà les propostes i incorporarà al text les que siguen «pertinents».

La màxima responsable educativa ha reconegut que la reforma està «en fase de consultes», després d’una fase de trobada amb «tots els col·lectius», i que «encara no ha començat una negociació profunda». «Cal continuar parlant», ha afegit.

Sobre la «derogació de la LOMCE» en la qual treballa, Celaá ha indicat que no es promou des del Govern per una actitud de «ser iconoclasta» ni «per anar en contra d’una llei» de l’anterior Executiu, sinó perquè ha tingut «efectes molt desagradables i, per descomptat, molt *vulneradores de la igualtat d’oportunitats».

La reforma Wert, un empelt
Respecte a això mateix, ja en el temps de la seua intervenció a l’Escola de Govern del PSCyL celebrada a Salamanca, la ministra ha qualificat l’anterior reforma promoguda pel llavors ministre José Ignacio Wert com un «empelt» que ha volgut «considerar l’educació una mercaderia» i «conduir als alumnes al no-res».

També, ha indicat que des del PP feien referència al «esforç» per a promoure els seus canvis però que aqueix esforç no ha arribat des del «sistema», i «de l’alumne tampoc». En canvi, sí que ha tractat de «partionar les elits perquè continuen sent-ho», ha afegit.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *