Fernando Rey vol unificar en un sol centre l’educació des d’infantil fins a batxillerat

El conseller d’Educació, Fernando Rey, va defensar ahir un nou marc normatiu que permeta la unió jurídica dels centres d’ensenyament per a aglutinar, en un només centre, totes les etapes, des de l’Educació Infantil, fins al Batxillerat en el futur. «Possiblement cal tendir a unificar en un només centre totes els nivells, com succeeix en alguns col·legis concertats», va assenyalar.

En una visita a les obres del nou institut de Rierol de l’Encàrrec (Valladolid), va assenyalar que la Conselleria busca al principi aquesta unió que, no descartant que es faça també de forma física en un futur, «perquè es propicie un acompanyament més especialitzat de l’alumnat, evitant així problemes com l’absentisme i facilitant que els alumnes de tot el territori puguen cursar tot tipus d’estudis».

Per a Rei, aquesta mesura en la qual es treballa l’Executiu afavoriria també que els pares, una vegada que trien un centre educatiu, no hagen de «tornar a barallar» per l’elecció d’un nou quan els fills canvien d’etapa, informa Ical.

En declaracions als mitjans de comunicació, el responsable de cartera d’Educació a Castella i Lleó també va explicar que la Junta està plantejant establir espais educatius «grans i polivalents» per a posar en marxa «aules del futur» que siguen espais oberts, en els quals, encara que es puguen posar panells per a dividir-se eventualment, es puguen unir tots els alumnes del mateix nivell en un només grup, model que ja s’aplica en alguns països del nord d’Europa.

Espais sense parets

«Es necessiten espais grans», va dir Rei, ja que donats els canvis que experimenta la societat, en lloc d’una classe tancada amb un únic professor, seria positiu «poder imaginar-se un espai sense parets amb grups del mateix nivell i diversos professors, donant cadascun la seua matèria, acollir també xiquets amb discapacitat, i alumnes amb dispositius digitals que interactuen amb els docents i, al seu torn, que aquests planifiquen l’ensenyament amb un grup gran o xicotet, plantejant una estratègia digital i deures a la carta».

Rei va visitar ahir el nou institut de Rierol de l’Encàrrec que estarà llest i equipat per a impartir classes al setembre, després d’una inversió de 5,5 milions d’euros. El centre comptarà amb quatre noves unitats de Secundària per curs amb un total de 16 grups i entorn de 300 alumnes de 1r i 2n d’ESO el pròxim curs, i uns 800 alumnes quan estiguen els quatre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *