Els docents de la concertada que siguen pares rebran un permís de fins a 6 setmanes per paternitat

La Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament (FSIE) ha anunciat un acord amb el Consell per a l’ampliació del permís de paternitat a sis setmanes i perquè els docents de l’escola concertada puguen acollir-se a la jubilació parcial pel Règim de la Seguretat Social.

Confirmat a EFE per fonts de la Conselleria d’Educació i segons ha informat el sindicat, d’aquesta manera s’equipara el període de baixa del qual venien “gaudint els professionals de l’escola pública però que no s’aplicava a la concertada”.

Així mateix, des de l’1 de gener de 2019 les jubilacions parcials es realitzaran cenyint-se al règim General de la Seguretat Social i no a l’acord col·lectiu d’empresa.

D’aquest manera, aqueixa modificació implicarà una reducció horària de el 25 i el 50%, un retard en l’edat d’accés i una despesa extra en cotitzacions que els centres no poden assumir.

Així mateix, la FSIE ha assenyalat que la Generalitat “assumirà les extracotitzacions dels treballadors de l’escola concertada que vulguen jubilar-se parcialment i les dels seus rellevistes”.

D’altra banda, el sindicat ha destacat que “gràcies a l’Acord de Recol·locació”, si els centres contracten com a rellevista a un docent de la bossa de recol·locació, es permetrà al jubilat parcial reduir el 75% de la seua jornada i contractar al rellevista al 100%.

En aquest sentit, la FSIE ha recordat que la jubilació parcial és un “sistema eficaç i beneficiós” i “facilita la renovació de les plantilles, la creació d’ocupació i fins i tot el manteniment de llocs de treball que s’hagueren perdut”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *