L’excel·lència de l’educació bilingüe en el CEU

Franc Corbí, director del grup British School Alzira, Xàtiva i Gandia, dissabte passat va impartir una conferència sobre la Funció Directiva i Sistemes d’Avaluació en el Sistema Educatiu Britànic als alumnes del màster d’Educació bilingüe Español i Inglés de la Universitat CEU Cardenal Herrera en col·laboració amb Unimel Educación.

En primer lloc, Franc va esmentar els avantatges d’un col·legi Britànic a Espanya. Entre altres, cal destacar la immersió lingüística així com l’accés directe en el sistema universitari d’Espanya, Europa i els EUA.

A més, Franc va posar l’accent en la importància de crear entorns d’aprenentatge que motiven a l’alumnat, on se senten atrets i inspirats. Un altre dels grans temes que va tractar va ser el sistema d’avaluació dels seus col·legis. Corbí va parlar que aquest es compon d’un procés d’avaluació intern i un altre extern (dut a terme per entitats de gran prestigi com Cambridge o Edexcel). En referència a l’avaluació, també va voler destacar la importància que anara formativa i sumativa: “L’alumne/a sempre ha de tindre un objectiu per a millorar i el comentari del professor ha de destacar una cosa positiva del treball de l’alumne/a”.

Quant a la figura del director i dels docents, Franc va destacar que l’escolta activa, l’empatia i el respecte entre els membres de la comunitat educativa és la clau de l’èxit en el procés d’ensenyament-aprenentatge ja que és fonamental per a connectar i entendre’s. El director del grup va afirmar: “com a docents sou actors: els vostres alumnes es mereixen el vostre somriure i la vostra energia”.

Per a concloure, com a fermall final a la conferència, Franc va voler fer reflexionar als assistents sobre la responsabilitat dels docents en el desenvolupament dels alumnes citant a H.B. Adams: “Un professor treballa per a l’eternitat: mai sabrà fins a on arribarà la seua influència”.

La Universitat CEU Cardenal Herrera al costat de Unimel Educación continuen apostant per l’excel·lència en la formació dels professionals el segle XXI.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *