A partir d’abril el segon fill serà gratuït és les escoles infantils a Galícia

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat aquest dimarts que les escoles infantils, per a xiquets de fins a 3 anys, tant públiques com privades i concertades, seran «totalment gratuïtes» per al segon fill a partir d’abril pròxim.

Després de visitar l’escola infantil de Santa Susana a Santiago de Compostel·la, el primer acte d’aquest any del president gallec, aquest ha anunciat aqueixa fórmula que ja havia desgranat durant el debat de l’estat de l’autonomia.

Feijóo, acompanyat del seu conselleira de Política Social, Fabiola García, ha assenyalat que un total de 12.500 xiquets es beneficiaran d’aqueixa mesura a la qual la Xunta destinarà 14 milions d’euros en 2020.

A les escoles infantils públiques autonòmiques i privades i concertades el sistema de gratuïtat per al segon fill entrarà en vigor el pròxim dia 1 d’abril, mentre que en les de titularitat municipal serà el pròxim curs que arrancarà al setembre, sempre que els ajuntaments no tinguen deutes amb el Consorci.

Feijóo ha subratllat que la Xunta ja va autoritzar el mes passat ajudes per a estendre el servei de les «cases niu», guarderies en l’àmbit rural, a tots els municipis de menys de 5.000 habitants amb l’objectiu de donar cobertura a totes les localitats.
Amb el mateix objectiu d’afavorir la conciliació familiar i laboral, el president gallec també ha exposat la intenció del seu gabinet de presentar en el primer trimestre d’enguany una proposta legal per a fomentar la demografia perquè siga aprovada abans que finalitze la legislatura.

Aqueixa proposta preveu ampliar els horaris de les escoles infantils quan la «demanda, sobretot a les ciutats», supose que els pares tenen horaris s’estenguen fins a la nit.

«Farem aqueix esforç, amb cobertura legal», ha remarcat el president autonòmic, qui ha subratllat que les seues mesures suposaran una «inversió sense precedents» en escoles infantils per a cuidar «el futur de Galícia», ha proclamat.

A l’acte també ha assistit l’alcalde de la capital gallec, Xosé Sánchez Bugallo, qui ha valorat els esforços per a augmentar el nombre de places d’escoles infantils públiques a la ciutat, encara que ha remarcat que encara «resulten insuficients» perquè serien precises dos nous centres d’aquest tipus.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *